hirdetés

KÉK HÍREK

Téglával verhették agyon a recski csecsemőt

A két szülő ellen halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indult, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, meghalt egy két hónapos csecsemő Recsken, akit csütörtök reggel vittek el orvoshoz a szülei. Halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük - írta pénteken a police.hu.

Egy recski egészségügyi intézményből érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysághoz június 2-án a kora reggeli órákban. A szülők vitték be a 2 hónapos gyermeket, aki ezután életét vesztette.

Az eljárásban idegenkezűségre utaló körülmény merült fel, melyet az orvosszakértő elsődleges véleménye is megerősített.

Ennek alapján a gyermek 19 éves anyját és 21 éves apját - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Ellenük halált okozó testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, továbbá kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.baba1

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a szülők a gyermek "nehéz légzése" miatt keresték fel az ügyeletet. A látható külsérelmi nyomokkal kapcsolatban azt mondták, a kicsi kiesett a babakocsiból, később azonban beismerték, hogy az ő hibájukból vesztette életét.

hirdetés

A heol.hu úgy tudja, hogy a családnak van egy másik, négy év körüli gyermeke is.

VIDEÓ: a rendőrség felvétele

A Blikk úgy értesült, hogy a szülők a kutyára akarták fogni a történteket. Azt állították, hogy Sebastián a babakocsiban volt az udvaron és a kutya lökhette fel. Ők már a földön találtak a gyerekre, de nem találtak rajta sérülést, ezért lefeküdtek aludni. Mikor hajnalban a kicsi hörögni kezdett, akkor vitték a kórházba, de a baba útközben meghalt.baba3

Fotó forrása: police.hu

A rendőrök és az orvos szakértő azonban egy téglát kerestek, gyaníthatóan azzal verhették agyon a gyereket.

A szomszédok azt mesélték a lapnak, hogy a család zárkózottan élt, de tudták róluk, hogy nem bánnak jól a gyerekekkel. A nagyobb gyereket már korábban elvették a szülőktől és a nagymama gondjaira bízták - mondta a recski polgármester. Úgy tudni, hogy az anya rendszeresen látogatta lányát.

Korábban már szintén gyermekbántalmazás miatt eljárás is indult a szülők ellen, de ez az eljárás még nem zárult le.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: