hirdetés

KÉK HÍREK

Tartós, sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést az országban

Elsősorban az északi országrészt érinti a dolog, máshol többnyire napsütéses idő várható.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 22.

hirdetés

Szerdán nyugat felől lassan szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén kisüt a nap, de északkeleten tartósan borult, párás területek is maradnak. Napközben a keleti tájakon is fokozatosan megszűnik a csapadék. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül, a Dél-Dunántúlon egy-egy erős lökés is lehet. A hőmérséklet délután általában 8 és 14 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Az ország északi részére sűrű, tartós köd miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti tájakon kialakult párásság illetve ködfoltok napközben ritkulni fognak. Az esti óráktól dél felé terjeszkedve kiterjedt sűrű köd képződése várható elsősorban az Alföldön és az északi megyékben - olvasható közleményükben. A figyelmeztetés ma még csak Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinti, holnap azonban már Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyét is.

kod

Met.hu

kod2

Csütörtökön az Északi-középhegységben, az Észak-Alföldön és a főváros térségében az éjszaka képződő köd tartósabban megmaradhat, illetve alacsony szintű felhőzet képződik belőle. Ezeken a területeken szitáló eső is lehet. Máshol a változó felhőzet mellett kisüt a nap, és csapadék sem várható. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 10 és 15, a borult, ködös helyeken 4 és 7 fok között valószínű.

hirdetés

Pénteken éjszaka az ország nagyobb területén képződik köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, amely napközben is tartósabban megmaradhat, és a ködös tájakon szitálás is lehet. A Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet, és ott a nap is kisüthet. A délies szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet ködös helyeken 4 és 7, a napos vidékeken 9 és 14 fok között valószínű.

kod cim

ifj. Németh Lajos képe (Időkép.hu)hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk