hirdetés

KÉK HÍREK

Találd ki, kik a leggazdagabb magyarok

Holnap jelenik meg A száz leggazdagabb magyar című éves összeállítás, annyi már most kiderült, hogy még több pénzük lett a leggazdagabbaknak.

Link másolása

hirdetés

Május 5-én csütörtökön, vagyis holnap jelenik meg a Napi.hu A 100 leggazdagabb magyar című éves kiadása, néhány adatot azonban már most elárultak honlapjukon. Az idei összeállítás fő tanulsága ezek szerint az lesz, hogy

a nulla közeli infláció ellenére tavaly 180 milliárddal nőtt az leggazdagabbak összvagyona, így a százas elitklub immár csaknem 2800 milliárd forintos összvagyonnal büszkélkedhet.

penz1

Ennek megfelelően a százak közé való bejutáshoz szükséges összeg is megemelkedett: immár 6,8 milliárd forintos a küszöb, ami a 2015-ös összeget 800 millióval, a 2014-est pedig 1,5 milliárd forinttal haladja meg.

hirdetés

Ehhez képest az első, 2002-es listára még 2,5 milliárd forint is elég volt volt a belépőhöz, noha az összehasonlítást némileg árnyalja a forint árfolyamának változása.

gazdag

Az első kiadvány óta egyébként a lista kétharmada lecserélődött: egyesek elhunytak (köztük Bartha Ferenc, Bába István vagy Zwack Péter), mások az üzleti világ változásai miatt morzsolódtak le, a 2008-as válság például sokak vagyonát érintette.

Az elmúlt 15 év abszolút győztesének továbbra is az első magyar dollármilliárdos, Demján Sándor számít: az ő vagyona ugyanis már 2008-ban 300 milliárd forintra rúgott. A válság után ugyan az ő vagyona is jelentősen lecsökkent (2009-ben a felére!), 2013 óta azonban ismét növekvő pályára állt.

A kiadvány szerkesztői idén harmadik alkalommal befolyásrangsort is közölnek, amelyet tavaly Orbán Viktor és Csányi Sándor vezetett. Idén is érdemes lesz összevetni, milyen összefüggések lehetnek a vagyon nagysága és a befolyás mértéke között.

Forrás: Napi.hu

Ha hasznos volt a cikk, oszd meg másokkal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: