hirdetés

KÉK HÍREK

Tagadja a kórház, hogy bármi közük lenne a kirúgott szívsebész elhunyt pácienséhez

Állítólag a beteg még a kórház nyilvántartásában sem szerepelt.
Címkép: Google Maps - szmo.hu
2018. október 04.

hirdetés

Meghalt az Országos Kardiológia Intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Ez azért történhetett meg, mert mire a műtéthez szükséges papírok megérkeztek, Székely elbocsátása zajlott, így nem tudták előjegyezni műtétre a pácienst. A betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott.

A Kardiológia Intézet nem tud arról, hogy az elbocsátott szívsebész műtétre váró betegéhez köze lenne. A főigazgatója, Dr. Andréka Péter írásban cáfolta, hogy a haláleset az ő intézményükben történt volna. Állítólag a beteg még a nyilvántartásukban sem szerepelt.

"A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem. A szóban forgó beteg sajnálatos módon a salgótarjáni kórházban halálozott el. A GOKI teljes dokumentációját áttekintve, 2018.07.30-án kereste fel az intézményt, ahol diagnózishoz jutottak. A beteg korábbi sorsáról a GOKI-nak semmilyen további információja nincs. Ha a beteget a szóban forgó orvos mégis megvizsgálta, a további teendőkre nézve semmilyen dokumentációt nem készített, azokat nem adta át, így nem tudott róla gondoskodni. A beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. Róla a volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd róla távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása" - áll a főigazgató levelében, amelyet az Indexnek küldött.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk