hirdetés

Szülei meggyilkolásáról mesélt a 13 éves lány, aki három hónap után szökött meg a fogságból

A 21 éves emberrablója előbb megölte a lány szüleit, utána vitte magával a tinédzsert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 15.

hirdetés

Három hónappal az elrablása után került elő az a 13 éves lány, akinek szülei meggyilkolásával egy időben veszett nyoma még tavaly októberben. Az amerikai Jayme Clossnak január 10-én sikerült megszökni fogvatartójától: az alultáplált, koszos, rendezetlen ruhájú tinédzser egy kutyáját sétáltató nőtől kért segítséget. A rendőrséget értesítették, nem sokkal később pedig már tudni vélték, hogy egy 21 éves férfi, Jake Thomas Patterson rabolta el a lányt. A férfit Jayme előkerülése után 30 percen belül elfogták. Nem állt ellen, tudta, miért kapták el és be is ismerte tettét. "Én tettem" - mondta. Később részletes beismerő vallomást tett.

Jayme azóta megdöbbentő részletességgel mesélte el, mit élt át azon az estén, amikor elrabolták, és azalatt a 88 nap alatt, amit otthonától 100 km-re, egy erdős, alig lakott vidéken található kis házban töltött Pattersonnál.

A gyilkosság estéjén arra ébredtek, hogy ugat a kutyájuk. Édesapjával megnézték, mi lehet az oka, az ajtó előtt egy fegyveres alakot láttak. Édesanyja és ő a fürdőszobában bújtak el, ott hallották a lövést, ami az apával végzett. Ekkor az édesanyja próbálta hívni a 911-et, azonban addigra már rájuk törte a támadó az ajtót.

A nőt felszólította, hogy ragassza be a lány száját, majd a 13 éves Jayme szeme láttára fejbe lőtte az édesanyát. Ezután a kocsija csomagtartójában vitte magával a tinédzsert.

A segélyhívóhoz befutott telefonba senki nem szólt bele, viszont dulakodás hangjait hallották, így az eset után körülbelül 4 perccel már kint is volt a rendőrség. Megtalálták a halott házaspárt, Jayme azonban ekkor már Patterson autójában volt.

hirdetés

Jaymet Patterson a saját otthonába vitte, a fiatal lány a napok nagy részét az ágy alatt rejtőzködve volt kénytelen tölteni: körbebarikádozta őt Patterson szennyeskosarakkal, zsákokkal, amikre súlyzót rakott. Volt, hogy 12 órán keresztül feküdt az ágy alatt úgy, hogy enni és inni sem kapott, és még vécére sem mehetett ki.

A lány elmondása szerint a három hónap alatt néha vendégek is érkeztek Pattersonhoz, ilyenkor szintén az ágy alá kellett bújnia, és megfenyegette őt a férfi, hogy rossz dolgok fognak történni, ha bárki megtudja, hogy itt van. Ha bárki más volt rajtuk kívül a házban, a férfi hangos zenét indított el.

Jayme kétszer próbált sikertelenül kimászni az ágy alól korábban, múlt csütörtökön viszont újra megpróbálta, amikor Patterson 5-6 órára távol maradt otthonról. Sikerült neki és meg is tudott szökni a házból. Így menekült meg.

A vád szerint Patterson már korábban kinézte magának a 13 éves tinilányt, akkor eldöntötte, hogy el fogja rabolni, amikor először meglátta őt felszállni az iskolabuszra. A férfi akkor új munkahelyére, egy közeli sajtgyárba tartott éppen autójával. A gyilkosság és emberrablás estéje előtt már kétszer megpróbálta elkövetni a szörnyű tettet, de mindkét alkalommal túl sok autó volt a környéken, így feladta tervét. Az indíték egyelőre nem ismert.

Jayme jelenleg a rokonainál van, az elmondásuk szerint a körülményekhez képest jó állapotban.

Forrás: Washington Post, Daily Mail, 444.huhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk