/kekhirek/szivsebesz-szekelylaszlo-szivbeteg-meghalt-erprotezis-kardiologiai-intezet/
hirdetés

KÉK HÍREK

A beteg, aki meghalt a napokban, többször is telefonált, hogy mi lesz vele

Dr. Székely László azt mondta, hogy felhívta a figyelmet a szívbetegre, akiről kirúgása idején érkezett meg a külföldi szakvélemény az operálhatóságával kapcsolatban.
hirdetés

Interjút készített a Népszava a szeptemberben elbocsátott szívsebésszel. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet egykori osztályvezető főorvosa, Dr. Székely László a lapnak elmondta, szerinte mi történhetett, ami miatt a napokban, az ő távozása után nem sokkal elhunyt egy szívbeteg férfi.

Az orvos azt mondta, hogy két és fél hete, a kirúgása reggelén vizsgált utoljára beteget, azóta nincs ehhez joga. Az elbocsátása után még a frissen operált betegeit sem nézhette meg, és a varratokat sem szedhette ki, magánrendelése pedig nincs.

Arra a kérdésre, hogy mit mond a betegeinek, ezt válaszolta:

"Semmit.

Nem vagyok fölkészülve most arra a helyzetre, hogy ők úgy tudják: segíthetnék, én viszont nem tehetek semmit.

hirdetés

A betegek hívásait a volt titkárnőm fogadja, úgy tudom, meghallgatja őket, türelmet kér, és az új osztályvezetőhöz irányítja őket. Nem tudom, hogyan csinálja, a szememben ő egy hős.

Az a beteg, aki meghalt a napokban, többször is telefonált, hogy mi lesz vele, mikor jöhet. Neki sem volt mit a válaszolnia, jelezte a betegnek, hogy az új osztályvezető főorvossal kell kapcsolatba lépnie. Amikor csütörtökön reggel megtudta, hogy, a betegünk meghalt, a kolléganőm csaknem összeroppant."

Egy másik kérdés az volt az interjúban, hogy valóban nincsen-e adat erről a betegről. Mint mi is megírtuk, Andréka Péter, az Intézet főigazgatója az üggyel kapcsolatban azt írta a HVG-nek, hogy a beteg július 30-án járt először vizsgálaton az intézetben, és ez az egyetlen dokumentum róla a kórház számítógépes rendszerében, amiben az őt látó orvos szívsebészeti konzíliumot kezdeményezett. Andréka Péter szerint a beteg hozott magával egy korábbi CT-felvételt, amin a főverőér hatalmas tágulata látszott.

Székely László a Népszavának azt mondta, hogy valóban nem adott át minden beteget egyenként, mivel minden hozzáférhető a rendszerben, de a három fontosabb esetről szólt. "Egyébként senki nem kérte tőlem, hogy minden betegről számoljak be, sőt mivel felmentettek a munkavégzés alól szeptember 19-étől nem férek hozzá semmihez.

Felmentésemet követően felhívtuk a figyelmet a csütörtökön elhunyt betegre is, tekintettel arra, hogy ekkor már nem állt módomban az előjegyzést megtenni. Így átadtuk azt a levelet is, amelyben a beteggel kapcsolatos összes információt mellékeltük, s kértük a helyembe lépő osztályvezető főorvost, nézze át, és ha kell, értékelje újra három beteg kezelési tervét, műtéti programját.

Az azóta meghalt férfi is köztük volt, róla a kirúgásom körüli időszakban érkezett meg a külföldi szakvélemény, amit a beteg operálhatóságával kapcsolatban kértünk. "


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk