KÉK HÍREK

Szikével vágta el a 7 éves kislány torkát egy elmebeteg nő a parkban

A kisiskolás Emily éppen rollerezett az angliai Bolton város egyik parkjában, amikor a 30 éves nő megragadta és egy szikével elvágta a torkát.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. december 06.


Link másolása

A 30 éves albán származású gyilkos Eltiona Skana már korábban is követett el erőszakos bűncselekményeket, de elmebetegsége miatt nem tudták felelősségre vonni. A nő megtagadta az antipszichotikus gyógyszerek szedését, így valószínűleg akkor is beszámíthatatlan volt, amikor egy boltoni parkban megragadta a 7 éves rollerező kislányt és egy szikével elvágta a torkát - adta hírül a Dailymail.

A kislány apja az ellátórendszer hibájának tartja, hogy az orvosok által is ismerten elmebeteg nő nem volt elzárva, és megölte a lányát.

A 7 éves Emily Jones egy napsütéses délután a boltoni Queen's Parkban robogott fel-le a rollerén. Apja, Mark siettette, mert éppen a kislány édesanyját keresték, hogy odaköszönjenek neki miközben a parkban kocog, és aztán elinduljanak fagyizni.

Anyák napja volt és a koronavírus miatti első lezárások előtti utolsó nap, amikor még szabadon lehetett mozogni.

"Emlékszem azt mondtam Emilynek, hogy most megdöntheted a csúcsodat egy nagy körön, mert mindig mértem, hogy mennyi idő alatt teszi meg a parkban a kört. Ő meg válaszolt, hogy ok, ha legalább egyszer meglátom anyut ahogy kocog, akkor utána mehetünk fagyizni. Mondtam szuper és ennyi volt"

- emlékezett vissza a gyilkosság napjára a kislány édesapja.

Majd Emily elindult a Promenade Terrace mentén húzódó nagy füves lejtő tetjén húzódó széles ösvényen a rollerén.

Ami ezután történt, az a csendes kisváros viktoriánus parkját örökre egy elképzelhetetlen borzalom színterévé tette.

Emily észrevette az édesanyját, aki a domb alján kocogott. Elindult felé a rolleren közben, hogy felhívja magára a figyelmét kiabálni kezdett neki.

Az anyán fülhallgató volt így nem hallotta és nem is látta ami a kislányával történt. Az apa pedig azt hitte, hogy a lánya elesett a rollerrel, mert csak annyit látott, hogy egy alak felpattan egy padról és fogja a gyereket. Amikor egy közelben sétáló nő felkiáltott, hogy "megszúrták"!

Az édesapa kislánya felé szaladt de elmebeteg támadója ekkora már a földre dobta a kislány szinte élettelen testét és elszaladt. Mark felemelte és ordított, hogy segítsenek neki.

"Futottam Emilyhez, amikor odaértem előrehajolva és csendesen beszélt. Megrémültem tudtam, hogy valami szörnyűség történt. Arra gondoltam, hogy Istenem elveszítem. Közben kiabáltam, hogy Emily maradj velem! Ne hagyj el"

- mondta az összetört apa.

"Majd lélegezni próbált, borzalmas volt. Elmondthatatlan, amit éreztem, nem kívánom senkinek, hogy megtudja, milyen ha ez történik a saját gyerekével. Én is végig arra gondoltam, hogy ez nem történhet meg Emilyvel."

A kislány édesanyja közben még mindig kocogott, mit sem sejtve.

"Felhívtam, és azt mondtam: gyere vissza, gyere vissza, Emilyt leszúrták"

- emlékezett vissza Mark. Addigra egy járókelő levette a pólóját és azzal próbálták felfogni a vérzést, aztán a parkban dolgozó nővér vette át a kislányt.

Emilyt végül a légimentők a Salford Royal Kórházba szállították, de megérkezése után fél órával meghalt.

A kislány gyilkosát, Eltiona Skanát, aki paranoid skizofréniában szenved a múlt héten ítélték el, elmebetegként elrendelték a kényszer-gyógykezelését.

A kislány édesapja Mark az ellátórendszert hibáztatja lánya haláláért. Szerinte érthetetelen, hogy egy ilyen súlyos elmebetegségben szenvedő ember szabadon járhat-kelhet és közben senki sem ellenőrzi, hogy szedi-e a gyógyszereit.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: