hirdetés

KÉK HÍREK

Szikével vágta el a 7 éves kislány torkát egy elmebeteg nő a parkban

A kisiskolás Emily éppen rollerezett az angliai Bolton város egyik parkjában, amikor a 30 éves nő megragadta és egy szikével elvágta a torkát.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. december 06.

hirdetés

A 30 éves albán származású gyilkos Eltiona Skana már korábban is követett el erőszakos bűncselekményeket, de elmebetegsége miatt nem tudták felelősségre vonni. A nő megtagadta az antipszichotikus gyógyszerek szedését, így valószínűleg akkor is beszámíthatatlan volt, amikor egy boltoni parkban megragadta a 7 éves rollerező kislányt és egy szikével elvágta a torkát - adta hírül a Dailymail.

A kislány apja az ellátórendszer hibájának tartja, hogy az orvosok által is ismerten elmebeteg nő nem volt elzárva, és megölte a lányát.

A 7 éves Emily Jones egy napsütéses délután a boltoni Queen's Parkban robogott fel-le a rollerén. Apja, Mark siettette, mert éppen a kislány édesanyját keresték, hogy odaköszönjenek neki miközben a parkban kocog, és aztán elinduljanak fagyizni.

Anyák napja volt és a koronavírus miatti első lezárások előtti utolsó nap, amikor még szabadon lehetett mozogni.

"Emlékszem azt mondtam Emilynek, hogy most megdöntheted a csúcsodat egy nagy körön, mert mindig mértem, hogy mennyi idő alatt teszi meg a parkban a kört. Ő meg válaszolt, hogy ok, ha legalább egyszer meglátom anyut ahogy kocog, akkor utána mehetünk fagyizni. Mondtam szuper és ennyi volt"

hirdetés

- emlékezett vissza a gyilkosság napjára a kislány édesapja.

Majd Emily elindult a Promenade Terrace mentén húzódó nagy füves lejtő tetjén húzódó széles ösvényen a rollerén.

Ami ezután történt, az a csendes kisváros viktoriánus parkját örökre egy elképzelhetetlen borzalom színterévé tette.

Emily észrevette az édesanyját, aki a domb alján kocogott. Elindult felé a rolleren közben, hogy felhívja magára a figyelmét kiabálni kezdett neki.

Az anyán fülhallgató volt így nem hallotta és nem is látta ami a kislányával történt. Az apa pedig azt hitte, hogy a lánya elesett a rollerrel, mert csak annyit látott, hogy egy alak felpattan egy padról és fogja a gyereket. Amikor egy közelben sétáló nő felkiáltott, hogy "megszúrták"!

Az édesapa kislánya felé szaladt de elmebeteg támadója ekkora már a földre dobta a kislány szinte élettelen testét és elszaladt. Mark felemelte és ordított, hogy segítsenek neki.

"Futottam Emilyhez, amikor odaértem előrehajolva és csendesen beszélt. Megrémültem tudtam, hogy valami szörnyűség történt. Arra gondoltam, hogy Istenem elveszítem. Közben kiabáltam, hogy Emily maradj velem! Ne hagyj el"

- mondta az összetört apa.

"Majd lélegezni próbált, borzalmas volt. Elmondthatatlan, amit éreztem, nem kívánom senkinek, hogy megtudja, milyen ha ez történik a saját gyerekével. Én is végig arra gondoltam, hogy ez nem történhet meg Emilyvel."

A kislány édesanyja közben még mindig kocogott, mit sem sejtve.

"Felhívtam, és azt mondtam: gyere vissza, gyere vissza, Emilyt leszúrták"

- emlékezett vissza Mark. Addigra egy járókelő levette a pólóját és azzal próbálták felfogni a vérzést, aztán a parkban dolgozó nővér vette át a kislányt.

Emilyt végül a légimentők a Salford Royal Kórházba szállították, de megérkezése után fél órával meghalt.

A kislány gyilkosát, Eltiona Skanát, aki paranoid skizofréniában szenved a múlt héten ítélték el, elmebetegként elrendelték a kényszer-gyógykezelését.

A kislány édesapja Mark az ellátórendszert hibáztatja lánya haláláért. Szerinte érthetetelen, hogy egy ilyen súlyos elmebetegségben szenvedő ember szabadon járhat-kelhet és közben senki sem ellenőrzi, hogy szedi-e a gyógyszereit.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk