/kekhirek/szerzetesnovendekek-lettek-a-barlangbol-kimentett-thai-gyerekek/
hirdetés

KÉK HÍREK

Szerzetesnövendékek lettek a barlangból kimentett thai gyerekek

A halott búvár tiszteletére tették le az esküt.
hirdetés

Tegnap végre hazatérhettek a kórházból a thai barlangban rekedt focisták és edzőjük, első útjuk pedig rögtön egy buddhista szertartásra vezetett. Az Independent értesülései szerint a gyerekek a mentés közben elhunyt búvárt, Szaman Kunan szellemét szeretnék segíteni, így buddhista szerzetesnövendéknek szegődtek.

A vallás szerint a szerzetesi élet vállalásával "érdemes tettet" hajtanak végre, aminek egyheted részét továbbörökíthetik a halottnak, ezáltal csökkentve szenvedéseit. Igaz, valódi szerzetesekké csak húsz éves koruk felett válhatnak, addig is gyakorolniuk kell a tanok és szabályok betartását. Az eskü letétele nem gátolja a fiúkat civil életükben és karrierükben, az esküt bármikor leadhatják és újra felvehetik.

A csapat edzője, Ekapol Csanthavong már korábban is tagja volt egy buddhista kolostornak, ahova azóta is visszajár: edzősködése mellett templomszolgaként is tevékenykedik. A mentés sikerességét és a gyerekek megfelelő egészségügyi állapotát többek között az ő jelenlétének tulajdonították, ugyanis mint kiderült, végig meditációval segítette a csapatot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk