hirdetés

Százezreket zsarolt ki gimnazista társától két fiú

A szerencsétlenül járt fiú engedett a zsarolóknak, akik ellen végül vádat emeltek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. november 22.

hirdetés

Még az előző évben indítottak eljárást három fiatal fiú ellen, akiket zsarolással és fenyegetéssel vádolt meg az ügyészség. A 16 és 17 éves diákok azt állították hasonló korú áldozatuknak, hogy van róla egy fényképük, amin dohányzik.

Azt mondák neki, hogy ha nem fizet ötezer forintot, akkor a képet megmutatják a szüleinek. A fiú először nem engedett a zsarolásnak, de az egyikük ezután megfenyegette, hogy "bármire képes" és arra is utalt, hogy esetleg a fiú testvérének is baja eshet.zsarol

A fiú ezután inkább fizetett, de a zsarolás nem maradt abba, sőt, további százötvenezer forintot és műszaki cikkeket is kiszedtek belőle. Ezután sem álltak le, hanem létrehoztak egy kamu Facebook-profilt, aki felajánlotta az áldozatnak segítségét és további 90 ezer forintért vállalta, hogy megszabadítja a fiút a zsarolóktól.

A fiúnak még itt ekkor sem esett le a tantusz és többször is találkozott egy 14 éves fiúval, akit azért küldtek, mert őt nem ismerte.

Végül az utolsó pénzátadás előtt a fiú bevallotta, hogy mi történt, akkor már a nyomozók is vele tartottak, akik elkapták a zsarolókat.

hirdetés

A fiúkat súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja az ügyészség, és felfüggesztett börtönt kért rájuk. Az ügyészség arra figyelmezteti a szülőket, hogy „fokozottan kísérjék figyelemmel kiskorú gyermekeik közösségi oldalakon való jelenlétét.”

Képek: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk