hirdetés

Sűrű köddel és enyhe idővel indul 2018

A párás, ködös, szürke hétfőt követően hidegfront érkezik, széllel, esővel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 01.

hirdetés

Az új év az ország nagy részén köddel érkezett és több helyen tartósan megmarad. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat a keleti megyékre sárga figyelmeztetést adott ki.

Hétfőre az Északi-középhegységben, az Alföld és Pest megye északi részén kiterjedtebb, míg az Alföld többi részén, a Kisalföldön, és Baranya megyében foltokban sűrű köd alakult ki. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, zsugorodik a köd.kod1

A legtartósabban az Északi-középhegységben marad meg a párás, ködös idő. Majd estétől újra főleg az ország keleti felén tartós, sűrű ködre kell számítani. Kedden a szél hatására javulhatnak a látási viszonyok - írta a met.hu.

Hétfőn, az új év első napján a többfelé párás, ködös reggelt követően északon ködszitálás, ónos szitálás is előfordulhat, majd napközben tovább vastagszik a felhőzet, és nyugaton, délnyugaton számíthatunk még esőre. Kezdetben a Dunántúlon helyenként élénk lesz a délnyugati szél. Délután 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz hidegebb az idő. Gyenge hidegfronti hatás várható.

Kedden hidegfront érkezik, így kezdetben többfelé, délután elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő eső, a hegyekben esetleg havas eső, miközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámad az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

hirdetés

Szerdán északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, a nap második felében többfelé kell számítani esőre, záporokra, az északi hegyekben havas esőre is. Feltámad a déli-délnyugati szél. Délután 3-9 fokot mérhetünk.

Csütörtökön több napsütés várható, de már csak elszórtan számíthatunk ezeken a napokon kevés csapadékra. Sokfelé továbbra is az évszakhoz képest enyhe marad az idő. Csütörtökön erős, olykor viharos is lehet az északnyugati szél - írta az Időkép.

Fotók: Kiefer Béla


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk