KÉK HÍREK

„Sokkot kaptam, és pánikba estem” – megszólalt egy 13 éves lány, aki próbálta megmenteni a jeges tóba esett brit fiúkat

Bármit megtett volna azért, hogy megmentse a gyerekek életét. Még a kabátját is felajánlotta, hogy azzal melegítsék fel a vízből kimentett fiúkat.

Link másolása

Mint arról beszámoltunk, hétvégén extrém havazás és fagy csapott le Nagy-Britanniára. Vasárnap délután több gyerek is az angliai Kingshurst egyik parkjában játszott, mikor beszakadt alattuk a Solihull nevű tó jege. Szemtanúk szerint hat gyerek esett a vízbe, de a hatóságok négy gyereket tudtak kimenteni. Hétfőre négyük közül hárman meghaltak.

Az egyik áldozat hősként hunyt el, hiszen ő volt az, aki rohant segíteni a társainak, amikor beszakadt alattuk a jég. Sajnos azonban nem járt sikerrel, sőt ő sem élte túl.

Most megszólalt egy 13 éves lány, aki szintén a helyszínen volt, amikor a baleset történt. Oliwia Szewc egy barátjával találkozott a közelben, amikor azt látta, hogy két fiú a jeges vízben van.

„Sokkot kaptam és pánikba estem, mert nem tudtam, mit tegyek. Se én, se a barátom nem volt még ilyen szituációban”

- mondta.

Miközben a barátja hívta a mentőket, a lány faágakat próbált keresni, amivel kihúzhatja a gyerekeket a tóból, de mindegyik túl rövid volt.

„Próbáltam különféle megoldásokat kitalálni, hogy valahogy segíthessek nekik. Bármit megtettem volna azért, hogy a víz felszínén maradjanak, és nehogy megfulladjanak.”

Azt is elmondta, hogy látta, ahogy egy férfi (aki szerinte az egyik fiú rokona volt) beugrott a jeges tóba és meg is sérült a lába. Végül a rendőrök tartották vissza, mert szerintük a férfi már a saját életét kockáztatta.

Oliwia szerint az egyik rendőr megpróbálta áttörni a jeget, míg a többiek az egyik vízbe esett gyerek édesanyját nyugtatták, aki pánikba esett. Amikor a mentők megérkeztek, a lány és a barátja felajánlották a kabátjukat a kimentett fiúknak.

„A mentők kabátokat és pulóvereket kértek, hogy azokkal felmelegíthessék a fiúkat. Én és a barátom is odaadtuk a kabátunkat. Imádkoztunk, hogy mindannyian jól legyenek. Bármit megadtam volna, hogy legalább az egyiküket megmenthessük. Az, hogy az egyikük még a kórházban van, egy kis megkönnyebbülés számomra, mert legalább neki segíthettünk megmenteni az életét. Borzalmas volt az egész, és fogalmam sem volt, mit tehetnék, de próbáltam segíten, ahogy tudtam”

- nyilatkozta Oliwia az ITV-nek.

Forrás: LADBible


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk