hirdetés

KÉK HÍREK

Sárosdi Lilla úgy érezte belehal, ha nem írja ki magából a zaklatás történetét

A gyerekeivel sétált az utcán, amikor meglátta Martont, az élmény pedig annyira felkavarta, hogy muszáj volt felszólalnia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 26.

hirdetés

Sokan felvetették a Marton László-üggyel kapcsolatban, hogy Sárosdi Lilla miért éppen most állt elő a húsz évvel ezelőtti zaklatási üggyel. A Magyar Narancsnak nyilatkozva a színésznő elárulta, hogy

két hónappal ezelőtt a családjával sétált az utcán, amikor összefutott Marton Lászlóval, és feltört benne az indulat. Elmondása szerint ekkor a gyerekei miatt el kellett fojtania az érzéseit.

"Korábban sok barátomnak meséltem el az eltelt több mint 20 év alatt. Szabadulni akartam" - nyilatkozta a lapnak. "Ahogy haladtak előre az évek, az emberektől azt kaptam vissza, hogy Martonnak lehetnek más ügyei is, mert 'beszélik'. A találkozás felkavarta a múltat. Hány áldozata lehet? És még mindig tanít?"

"Iszonyú lelkiismeret-furdalás tört rám, hogy ahelyett, hogy tennék valamit, csak hallgatok. Aztán amikor a Weinstein-botrány kirobbant, úgy döntöttem, hogy kiírom magamból, mert belehalok. Lesz, ami lesz."

Sárosdi azt is elmondta, egyáltalán nem bánta meg, hogy a nyilvánosság elé állt a történettel, ugyanakkor mélyen együtt érez azokkal, akik hasonlóan döntöttek, és vallomásukat közönnyel, cinizmussal fogadták. Szerinte a zaklatást addig nem lehet feldolgozni, "amíg az áldozatot nem fogadja be, az elkövetőt pedig nem tagadja ki a közösség."

hirdetés

A színésznő azt is elmondta, hogy örülne neki, ha Marton beperelné rágalmazásért, mert így elkerülhetetlen lenne a büntetése. Azzal, hogy a rendező nem perel, szerinte bevallja a tettét, de megmenekül a büntetés elől. Ugyanakkor nagyon szeretné, ha Marton legalább bocsánatot kérne.

A #metoo-kampányról a színésznő azt nyilatkozta, hogy nagyon fontosnak tarja. "Ha hallgatnak, magukat is összekenik ezzel a dologgal, és továbbra is fenntartják ezt a titkokkal, sejtésekkel és cinizmussal telített állapotot." A kampánytól azt várja, hogy felhívja az emberek figyelmét a jelenségre, és legalább elgondolkoztassa a tömegeket.

Forrás: Magyar Narancs / 24.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk