/kekhirek/rosszullett-esztergom-hazakuldtek-meghalt-szivproblema/
hirdetés

Nagyon rosszul volt egy idős férfi, de az orvos hazaküldte - az utcán halt meg másnap a beteg

A családja azt állítja, meg sem vizsgálta a szívinfarktus gyanúval orvoshoz forduló férfit az ügyeletes.
hirdetés

Szívelégtelenség végzett egy idős férfival Esztergomban július 23-án, hétfőn. A 73 éves férfi, akinek a fia szerint korábban nem volt gond a szívével, rosszullétre panaszkodott.

"Vasárnap reggel szól édesapám az édesanyámnak, hogy ő nagyon rosszul van. Mellkasi fájdalmat érez, szúró fájdalmat érez a hátában, elöl-hátul, hol visszajön, erősebben, hol elmúlik, de folyamatos" - mondta az idős férfi fia az ATV Híradójának.

Az ügyeletes orvos azonban egy fájdalomcsillapító után hazaküldte az idős embert.

"Az Esztergomi kórház területén működő, de a kórháztól független orvosi ügyeleten a doktornő nem vette komolyan az édesapja panaszait, és a szükséges vizsgálatokat sem végezte el. Semmilyen vizsgálat nem is szerepel az ambuláns lapon, csak vérnyomásmérés."

Kovács Géza elmondta, hogy ezután az édesapjának egy algopyrin-voltaren injekciót adott, és elküldte.

hirdetés

Az idős férfi másnap elindult a közelben rendelő háziorvoshoz, de csak egy padig jutott el, annyira rosszul lett.

Annyi ereje maradt, hogy segítséget kérjen egy járókelőtől; az ötven méterre lévő rendelőből azonnal ki is rohant az orvos,

és megkezdte az újraélesztést, de Kovács Vilmos életét már sem ő, sem pedig a rendelő előtti építkezés miatt csak húsz perc késéssel kiérkező mentők nem tudták megmenteni.

A család szerint egy EKG-vizsgálat megmenthette volna az idős férfit. Jelenleg a boncolási jegyzőkönyvre várnak. A kiadott halottvizsgálati bizonyítványban a halál okaként heveny balkamrai elégtelenség, vagyis szívprobléma szerepel.

Az ATV megkereste az ügyeletet, de nem kaptak választ.

Via: ATV


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk