hirdetés

KÉK HÍREK

Rossi kihirdette a keretet: Dzsudzsák nincs a magyar válogatottban

A focista megértette a döntés okait.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 24.

hirdetés

Két héttel a válogatott első Nemzetek Ligája mérkőzése előtt az új szövetségi kapitány, Marco Rossi kihirdette keretét. Az olasz szakember az általa tervezett és az ellenfelektől várható játékstílus alapján állította össze a meghívottak listáját, amelyen 23 név szerepel – írja közleményében az MLSZ.

A szakember június óta követte nyomon azon játékosokat, akik szerinte szóba jöhettek a keret összeállításakor. Az OTP Bank Liga 2018-2019-es idényének indulása óta minden releváns mérkőzést a helyszínen tekintettek meg, s több, külföldön játszó magyar labdarúgó mérkőzésére is ellátogattak, és a világ távolabbi pontjain jól teljesítő játékosok mérkőzéseit is követték az interneten– olvasható a válogatott honlapján.

Ezek alapján alakult ki a 23 fős keret a Finnország és Görögország elleni meccsekre. A görögökkel játszik a válogatott először, ám a 2016-os, Románia elleni meccsen tanúsított szurkolói viselkedés miatt zárt kapuk mögött.

A teljes keret lentebb olvasható, érdekesség, hogy Dzsudzsák Balázs nincs benne. Hozzátették azonban, hogy Marco Rossi megjelölt több tartalékjátékost is, akik betegség, sérülés vagy egyéb ok miatt csereként belépnek, ha szükséges.

A válogatott keret tagjai:

hirdetés

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők:

Kádár Tamás (Dinamo Kijev)

Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)

Lang Ádám (CFR Cluj)

Bese Barnabás (Le Havre)

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

Fiola Attila (Mol Vidi FC)

Botka Endre (Ferencváros)

Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)

Középpályások:

Kleinheisler László (FK Asztana)

Kalmár Zsolt (DAC)

Kovács István (Mol Vidi FC)

Pátkai Máté (Mol Vidi FC)

Nagy Ádám (Bologna FC 1909)

Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)

Támadók:

Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)

Sallai Roland (APOEL Nicosia)

Sallói Dániel (Sporting Kansas City)

Stieber Zoltán (D.C. United)

Varga Roland (Ferencváros)

Eppel Márton (Kajrat Almati)

Tartalékok:

Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Guzmics Richárd (Jenpien)

Korcsmár Zsolt (Midtjylland)

Holman Dávid (Slovan Bratislava)

Vécsei Bálint (FC Lugano)

Bőle Lukács (Ferencváros)

Nagy Dominik (Legia Varsó)

"Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak" – idézi az mlsz.hu Marco Rossi szavait.

Rossi elmondta: az ellenfél csapatoktól is függ, kiket választ ki a sajátjába.

"Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, amelyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé.

Szintén a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta.

Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára. Sokan talán Nagy Ádám meghívására nem számítottak, hiszen most tért vissza egy sérülést követően. Ám, aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést, annak fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen – mondta a szakember.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk