hirdetés

KÉK HÍREK

Rendszeresen leszállítanak egy amputált lábú nőt a szegedi troliról

Ha sok az utas, vagy babakocsis szállna fel, neki le kell szállnia. A sofőr jogszerűen jár el.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. január 12.

hirdetés

Szabályos, de nem emberséges:

egy szegedi trolibuszvezető rendszeresen leszállít egy súlyosan mozgáskorlátozott nőt a troliról, ha úgy gondolja, hogy az új felszállók miatt az asszony elektromos kocsija már nem fér el a járművön.

A trolira a nő azért száll fel, mert orvoshoz csak így tud eljutni: a moped akkumulátora nem bír ki egy oda-vissza utat.

Az 53 éves nő egyik lábát amputálták, a gerince is rossz állapotban van, azt mondja, orvosai nem tudnak segíteni rajta, teljesen lebénulhat - írja a Délmagyar.

Úgy érzi: a sofőr megengedhetetlen hangnemet használ vele szemben, miközben más trolivezetők kedvesek vele. Viszont nem mindig tudja megvárni a következő trolit, ha időre megy, ugyanis nem mindegyik jármű alacsonypadlós, pedig csak ilyenre tud felszállni.

hirdetés

A szegedi nő panaszára a belföldi tömegközlekedési dolgozók szakszervezetének elnöke reagált: Szabó István szerint

bírósági határozat van arról, hogy a mopedek szállítása megtagadható a tömegközlekedési eszközökön, és ha kell a hely egy babakocsinak, a mopednek mennie kell.

Megalázni azonban senkit sem szabad – tette hozzá a lapnak nyilatkozva.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója is azt mondta: az elektromos moped biztonságos rögzítése nem oldható meg, Szegeden ezért az utazási feltételek között az szerepel, hogy ez a jármű az utastérben nem szállítható. Ha útközben babakocsival érkező utas szeretne felszállni, akkor a babakocsis utas élvez elsőbbséget.

A hangnem azonban nem mindegy, és ha a sofőr viselkedése sértő volt, akkor elnézést kérnek a nőtől

- mondta a közlekedési cég igazgatója.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk