/kekhirek/rendorok-intezkedes-skizofren-beteg-no-eltortek-a-karjat/
hirdetés

KÉK HÍREK

Eltörték egy skizofrén nő kezét a rendőrök intézkedés közben, de nem vonják felelősségre őket

A beteg nőt meztelenül, a földön fekve, hátracsavart karokkal bilincselték meg nagy fájdalmak közepette. Az ügyészség szerint azonban az egyenruhások megfelelően intézkedtek.
hirdetés

Az ügyészség szerint nem hibáztak azok a rendőrök, akik úgy akartak elvinni otthonából egy skizofrén nőt, hogy közben eltörték a kezét - számolt be az RTL Híradó.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorában tavaly mutatták be a csonttöréssel végződő rendőri intézkedésről készült felvételt, amit egy barát vett fel.

A 20 éve skizofréniában szenvedő nőhöz édesanyja hívott segítséget, mert aggódott amiatt, hogy lánya hónapok óta nem veszi be a gyógyszereit, ezért a pszichiátriára szerette volna vitetni.

A beteg nő éppen a fürdőszobában volt, amikor a rendőrök és a mentők megérkeztek.

Hiába próbálták kitessékelni a fürdőkádból, a nő nem volt hajlandó együttműködni, ezért a rendőrök erőszakkal próbálták meg kivinni otthonából. Amikor megpróbálták megbilincselni, az asszony keze eltört, és a lábát is fájlalta.

hirdetés

A család bántalmazás és súlyos testi sértés miatt feljelentést tett, mert szerintük egyáltalán nem volt szükség arra, hogy lányuk karját hátracsavarva megbilincseljék, majd meztelenül hasra fektetve a hátán térdepelve tartsák, mozdulatlanul.

Az ügyészség azonban úgy látta, a rendőrök a tőlük telhető legnagyobb gondossággal intézkedtek, ezért nem is hallgatták ki őket.

A beteg nő ügyvédjének ezzel kapcsolatos panaszát is elutasították, és közölték, hogy a döntésük jogerős.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk