hirdetés

KÉK HÍREK

Rejtélyes kopaszok dobták ki a Ligetvédőket


Link másolása

hirdetés

Két tucat kopasz jelent meg a Közlekedési Múzeumnál nem sokkal a magyar-belga lefújása után, és kordonokkal vonták körbe az épületet, hogy a tiltakozók ne tudják tovább akadályozni a Liget-projekt részeként startoló gigaberuházást.

Az immár századik napja a Liget-projekt ellen polgári engedetlenségi mozgalommal tiltakozó Ligetvédők észrevették az éjszaka indult akciót, és megpróbáltak bejutni a szerintük közterületnek számító, lekordonozott területre.

Ezután némi dulakodás kezdődött, de a túlerőben lévő kopaszoknak sikerült a kordonokat felállítani, és csak néhány aktivista maradt bent a területen,

ami szerintük közterület, így el nem zárható.

Az, hogy pontosan milyen cégnek dolgoznak a kopaszok, és milyen engedélyek birtokában zárták le a területet ekkor sem derült ki. Annyi ismételgettek, hogy a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából vannak itt, és van engedélyük a terület lekordonozására, amely egyébként szerintük nem számít közterületnek.

hirdetés

A Ligetvédők kihívták a rendőröket, akik előbb két járőrrel, majd újabb autókkal érkeztek a helyszínre, és igyekeztek mindkét féltől megtudni, milyen jogosultság alapján tartózkodnak a területen.

A Ligetvédők szerint nekik érvényes, bejelentett demonstrációjuk van a Közlekedési Múzeum előtti területre.

A rendőrök meghallgatták a kopaszok vezetőjét is, aki azt állította minden jogalapjuk megvan a terület körbekerítésére, ám erről végül a rendőrök nem tudtak meggyőződni, mert dokumentumokkal nem tudták igazolni állításaikat.

Akadályozni fogják

A Ligetvédők többször jelezték, hogy ott fogják blokkolni a Városliget beépítésével járó beruházást, ahol csak tudják, mivel továbbra sem lehet tudni, hogy milyen és mekkora épületeket akarnak a beruházók Budapest leghíresebb és legrégebbi közparkjába telepíteni.

A Ligetnél volt már meztelen tüntetés, amelyről mi is írtunk. Valamint a Ligetvédők nemrég még fával is eltorlaszolták a Városliget Zrt. irodáját.

A kopaszok nyakában függő badge-en egyébként két cégnév volt látható (egyiken ez, másikon az): Bak Tak Kft és Security Forest Kft. Hajnali két órakor a rendőrség levonult, azt állították, tájékozódnak, és visszatérnek. Ez meg is történt, fél háromkor visszajöttek.

Ezután a Ligetvédők egyik hangadóját, Komáromy Gergelyt, a Riddim Colony énekesát, aki a kordonon belülre jutott, a kopaszok erőszakkal kivitték, ekkor lökdösődés kezdődött. A rendőrök nem léptek közbe, mint nem hivatalosan elmondták,

egy polgárjogi vitában ők csak felveszik a vitatkozó felek adatait, és megpróbálják a helyzetet kezelni, ám a jogvitát nem tudják megoldani a helyszínen.

A helyzet hétfő reggelre sem rendeződött. A Ligetvédők most a múzeum bejáratánál blokkolják a munkát, az őrző-védők továbbra sem mutattak fel engedélyt.

Forrás: 444.hu, Címlapkép: Ligetvédők Facebook-oldala


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: