KÉK HÍREK

Rátámadhatott a csantavéri bérgyilkos Magda Marinkóra a fegyházban, a Csillag börtön szerint nem történt incidens

Dér Csaba meg van győződve róla, hogy a 90-es évek leghírhedtebb gyilkosa ölhette meg testvérét 1993-ban, a börtön szerint azonban nem lehet támadásnak nevezni, ami történt.

Link másolása

A "csantavéri halálosztó" és a "mosolygós gyilkos" néven hírhedté vált Dér Csaba szerint a 90-es évek egyik legismertebb és legkegyetlenebb bűnözője, a szerb származású Magda Marinko 1993-ban végzett a testvérével. Dér ezért a Blikk információi szerint a fegyházban megpróbált bosszút állni a jelenleg életfogytiglani szabadságvesztését töltő sokszoros gyilkoson.

Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián fogalmazott:

„A védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra. Közben azt üvöltötte neki, hogy: meg fogsz fizetni a testvérem haláláért.”

A lap utánajárt az ügynek: megkérdezték az esetről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát (BVOP), akik azonban azt válaszolták, hogy senki nem sérült meg az incidensben, a Blikk „kisegérből elefántot csinált”. Válaszlevelük szerint:

„a cikk közlését megelőzően megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát , ahonnan világos és egyértelmű tájékoztatást kaptak arról, hogy nem történt semmilyen támadás a fogvatartottak között az elmúlt időszakban a Szegedi Fegyház és Börtönben”.

Hozzátették, hogy „egy ilyen eset sem hétköznapi, sem szakmai értelemben nem nevezhető támadásnak, ezért főként ebben a kontextusban ennek a kifejezésnek a használata olyan hamis látszatot kelthet, amely alkalmas lehet az olvasóik félretájékoztatására.”

Dér Csabát bérgyilkosként tavaly nyáron ítélték 40 év fegyházbüntetésre egy 2019-es belgrádi emberölés miatt. Korábban már volt konfliktusa börtöntársaival, a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilvesztert például összeverte, mert „gyűlöli a nőgyilkosokat”.

„Dér Csaba szentül meg van győződve arról, hogy a tizenkilenc esztendős korában kivégzett bátyját Magda Marinkó lőtte fejbe, de ezen felül is mélységesen megveti és elítéli a férfi tetteit. Elmondása szerint a saját becsületkódexébe nem fér bele a nők és gyermekek elleni erőszak, a gyilkosság pedig végképp nem” – magyarázta el a férfi ügyvédje, hogy miért támadt védence a gyerekek és nők meggyilkolásával is megvádolt hírhedt bűnözőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk