hirdetés

KÉK HÍREK

Rászállt a Klik a Teleki Blanka Gimnáziumra

Vizsgálatot rendeltek el és bekértek egy csomó dokumentumot, amiért elmentek a miskolci tüntetésre.
Címkép: Wikipédia / Brunner Attila - szmo.hu
2016. február 16.

hirdetés

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója kedden délután, a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén olvasta fel újságírók jelenlétében, mint írt neki a Klik tankerületi vezetője - számolt be az Index. A levélben az áll, hogy „közérdekű bejelentést” kaptak arról, hogy az iskolában a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról. A február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig több óra is elmaradt a Telekiben.

A zuglói iskola január végén közösen írt egy nyílt levelet a miskolciakkal, amiről a szülőket is tájékoztatták. Szolidaritásukat valóban úgy is kimutatták, hogy a gimnázium igazgatója és sok tanára is elment Miskolcra a Herman Ottó Gimnázium melletti tüntetésre.

Pukli István elmondása szerint emiatt tényleg maradtak el hetedik és nyolcadik órák, de ezekről is tájékoztatták a előzetesen a szülőket, és természetesen mindet be fogják pótolni.

A fentiek ellenére a tankerületi vezető elrendelte a vizsgálatot, amihez rengeteg dokumentumot is bekért az igazgatótól ma délelőtt, méghozzá a munkanap végéig. Ezek között van például valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzése kinyomtatva, a félévi nevelőtestületi és a szülői értekezletről szóló jegyzőkönyv, illetve az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumok is.

Pukli azt mondta, ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, ráadásul a szülői értekezletekről nem is szoktak jegyzőkönyvet írni. Válaszlevelében emiatt annak tisztázását kéri, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene.

hirdetés

Hozzátette, gyülekezési és véleménynyilvánítási jogával élt, amikor Miskolcra ment tüntetni. Ha emiatt joghátrány éri, ő is megteszi a szükséges jogi lépéseket - fogalmazott.

Pukli István az Egyenes Beszédben

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az ATV és az Egyenes Beszéd vendége volt. A műsorban arról beszélt, hogy

bekértek egy csomó dokumentumot, köztük a szülői értekezletek jegyzőkönyvét,

illetve részletes beszámolót arról, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. Azt mondta, hogy amikor kibontották a Klik levelét, a tanárok annyit mondtak: "kezdődik." A levélben olyan követelések vannka, amik egyszerűen abszurdak.

Ilyen például a szülői értekezletek jegyzőkönyvei, amiről még sosem hallott, illetve a megjelölt határidő is, amire szinte lehetetlen minden dokumentumot megszerezni. Pukli István borostásan és kockás ingben jelent meg a műsorban.

Oszd meg a hírt!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk