KÉK HÍREK

Rászállt a Klik a Teleki Blanka Gimnáziumra

Vizsgálatot rendeltek el és bekértek egy csomó dokumentumot, amiért elmentek a miskolci tüntetésre.

Link másolása

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója kedden délután, a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén olvasta fel újságírók jelenlétében, mint írt neki a Klik tankerületi vezetője - számolt be az Index. A levélben az áll, hogy „közérdekű bejelentést” kaptak arról, hogy az iskolában a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról. A február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig több óra is elmaradt a Telekiben.

A zuglói iskola január végén közösen írt egy nyílt levelet a miskolciakkal, amiről a szülőket is tájékoztatták. Szolidaritásukat valóban úgy is kimutatták, hogy a gimnázium igazgatója és sok tanára is elment Miskolcra a Herman Ottó Gimnázium melletti tüntetésre.

Pukli István elmondása szerint emiatt tényleg maradtak el hetedik és nyolcadik órák, de ezekről is tájékoztatták a előzetesen a szülőket, és természetesen mindet be fogják pótolni.

A fentiek ellenére a tankerületi vezető elrendelte a vizsgálatot, amihez rengeteg dokumentumot is bekért az igazgatótól ma délelőtt, méghozzá a munkanap végéig. Ezek között van például valamennyi osztály e-naplójának február 3-i bejegyzése kinyomtatva, a félévi nevelőtestületi és a szülői értekezletről szóló jegyzőkönyv, illetve az órák elmaradásáról és pótlásáról szóló intézményvezetői dokumentumok is.

Pukli azt mondta, ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, ráadásul a szülői értekezletekről nem is szoktak jegyzőkönyvet írni. Válaszlevelében emiatt annak tisztázását kéri, hogy pedagógiai, szakmai, törvényességi vagy hatósági ellenőrzést folytatnak-e ellene.

Hozzátette, gyülekezési és véleménynyilvánítási jogával élt, amikor Miskolcra ment tüntetni. Ha emiatt joghátrány éri, ő is megteszi a szükséges jogi lépéseket - fogalmazott.

Pukli István az Egyenes Beszédben

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az ATV és az Egyenes Beszéd vendége volt. A műsorban arról beszélt, hogy

bekértek egy csomó dokumentumot, köztük a szülői értekezletek jegyzőkönyvét,

illetve részletes beszámolót arról, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a lázadó miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről. Azt mondta, hogy amikor kibontották a Klik levelét, a tanárok annyit mondtak: "kezdődik." A levélben olyan követelések vannka, amik egyszerűen abszurdak.

Ilyen például a szülői értekezletek jegyzőkönyvei, amiről még sosem hallott, illetve a megjelölt határidő is, amire szinte lehetetlen minden dokumentumot megszerezni. Pukli István borostásan és kockás ingben jelent meg a műsorban.

Oszd meg a hírt!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: