Rákkeltő lehet a Kinder-tojás?
A Foodwatch nevű élelmiszer-biztonsági szervezet szerint a Kinder-csokiban rákkeltő anyagok vannak. Húsz terméket is megvizsgáltak, és arra jutottak, hogy több olyan, ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket tartalmaz, amelyek az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság besorolása szerint feltehetően rákot okozhatnak és mutagének.
A lelombozó diagnózis három termékre igaz: egy német bonbonfajtára, a Lindt Fioretto nugátbonbonjára és sajnos a Kinder-tojásra is. Johannes Heeg, a cég képviselője azt mondja, a kérdéses termékeket forgalmazó márkák mindent megtesznek azért, hogy ne kerüljön napvilágra és minél kevesebbekhez jusson el a hír, valamint azzal védik magukat, hogy mindent a jogszabályoknak megfelelően csináltak az előállításukkor. A Német Cukrászati ügynökség közleményben védte meg a meggyanúsított márkákat, kijelentve, hogy termékeiknek nincs egészségkárosító hatása, bárki nyugodtan fogyaszthatja őket.
Via Independent
Ha érdekes volt a hír, oszd meg másokkal is!