hirdetés

Petíció indult a fütyis színező ellen, már közel 10 ezer aláírója van

A szervezők szerint a kiadó félrevezeti az óvatlan szülőket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 27.

hirdetés

Annak ellenére, hogy nem a kötelező tanterv része, csak egy szabadon megvásárolható könyv, petíció indult a Napközis házi feladatok című füzet ellen.

A kiadványról itt írtunk korábban.

"
Úgy gondoljuk, hogy a 6-7 éves gyermekeknek nem szükséges teljes részleteiben, a szexuális aktust bemutató képi elemek segítségével megismerni a felnőttek szexualitását, sőt, ezek kifejezetten káros hatással is lehetnek rájuk"

- szól a petíció szövege, és ezzel az aláírások száma alapján már közel tízezren egyet is értenek.1

A dán Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült a színezőkönyv. Ezek az ábrák abban találhatóak, de a magyar kiadványban is ezek szerepelnek.2

"A szexualitás konkrét képi ábrázolása túlmegy azon, amit egy 6 éves kisgyerek be tud fogadni. Hagyni kell, hogy a saját fejlődési szintjüknek megfelelően képzeljék el a szexualitást, és a gyermek fogantatását. A képes ábrázolás arról, hogyan szeretkeznek a szülei megköti a gyerekek fantáziáját. Az emészthetetlen képek maradandó nyomokat hagyhatnak bennük." - érvel tovább a leírás.

hirdetés

Vendégszerzőnk korábbi írásában gyakorló anyukaként kifejtette, szerinte mi a baj a színezővel, és hogyan kell helyesen felvilágosítani egy hatéves gyereket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk