/kekhirek/percrol-percre-orban-viktor-beszede-es-az-ellenzeki-tuntetes-oktober-23/
NULL
hirdetés

KÉK HÍREK

Orbán Viktor: "megmaradás, nemzet, egység" – Márki-Zay: "nem biztos, hogy nem lesz forradalom" - október 23-a 2018-ban Budapesten

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a Terror Háza múzeum előtt. Időközben elkezdődött a Bem téren az ellenzékiek tüntetése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 23.

hirdetés

Élő az ellenzékiek Bem téri tüntetéséről:

Szeretlek Magyarország

ÉLŐ: Az ellenzék tüntetése a Bem téren október 23-án

17:26

A Bem téri ellenzéki tüntetés végén az Európai Unió himnuszát, az Örömódát énekelték el.

hirdetés

17:23

"Szükség van hősökre és sajnos lehet, hogy szükség van mártírokra is. Magyarország minden városában, településén szerveződnek a szabadság kis körei, egyre többen vállalják a megmérettetést, olyanok, akik bennünket fognak képviselni a diktatúra elleni küzdelemben. Csapataink harcban állnak" - idézte Nagy Imre 1956-os nyilatkozatát. - "Ebben a harcban velünk van a Jóisten is!"

17:20

"Sokan kritizálnak azért, hogy forradalomról beszélek, hogy 62 éve nem volt, nem jelenti, hogy 62 évig nem is lesz..." - jelentette ki Márki-Zay. -"Egyetlen zsarnok sem adta át önként a hatalmát és az off-shore-ba menekített vagyonát. Vagy alkut kötnek, vagy forradalmárok rángatják ki őket a limuzinjukból. Erőt kell mutatni, amíg nem érzik az elnyomottak dühét. Amíg nem érzik, folytatják a propagandát és tovább fognak lopni!" - tette hozzá a polgármester.

17:18

"Az összefogást, az egységet képviselem, ez működik!

Hódmezővásárhelyen a fideszes szavazóknak is csak a Fidesztől kell félniük! Mindenkit a munkája alapján ítélünk meg, mi ilyen Magyarországot akarunk!" - jelentette ki Márki-Zay. - "A pártállam legyőzéséhez 3200 Hódmezővásárhelyre van szükség!"

17:16

"A korrupcióval kapcsolatos feljelentéseket visszautasítják, miközben a mai hatalom emberei kastélyokat építenek és magánrepülővel mennek focimeccset nézni. A trafikmutyi miatt még csak vizsgálat sem indult! Ne legyünk következmények nélküli ország, csatlakozzunk az európai ügyészséghez!" - biztatta hallgatóságát a polgármester.

17:11

"A nemzet ma is egységes a nyugati értékrend mellett. Nem akarunk orosz gyarmat lenni, nem akarunk a nincsteleneket meghurcoló, a bűnözőket védelmükbe vevő ügyészséget" - folytatta a párhuzamokat soroló beszédét Márki-Zay.

17:10

'56 párttitkárai ugyanúgy lenézték a népet, ahogy a mai hatalom birtokosai minket - mondta a kokárdás politikus.

17:06

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere érkezik a színpadra, hatalmas tapsot aratva.

17:05

Hadházy bejelentette, hogy a tüntetés után a Kunigunda utcában, a Magyar Televíziónál tartanak gyűlést.

17:01

A Marshall-segély kétszeresét költötte el a magyar kormány, mégsem kerültünk közelebb a nyugati életszínvonalhoz - jelentette ki Hadházy.

16:55

Beletörődjünk-e a helyzetünkbe? - kérdezte Hadházy, a tömeg zúgott: "Nem hagyjuk!"

"Ezeket a lopásokat nem olyan nehéz megállítani, mint a szovjet tankokat. Csak csatlakoznunk kell az európai ügyészséghez, ami megakadályozza az elkövetőket."

16:52

Hadházy Ákost, aki az európai ügyészséghez csatlakozásért indított petíciót, tapsvihar fogadta a színpadon.

"Október 23. mindig a remény ünnepe. Előtte való nap senki nem hitte volna, hogy a látszólag mindenbe beletörődő nép egyik napról a másikra elzavarja a minden kontrollját elveszítő hatalmat" - szónokolt a politikus, aki kokárdát tűzött az öltönyére.

16:48

"A Fidesz egyetlen reménye a mi reménytelenségünk. Erejük a mi félelmünkben rejlik. II. János Pál pápa korábban azt üzente a keleti blokk országainak: ne féljetek! Ne féljünk, nincs rá okunk! A NER bukását aktív állampolgárok fogják elhozni!" - zárta szavait a volt KDNP-s politikus.

16:45

Lukácsi Katalin, volt KDNP-s politikus, közéleti aktivista a Magyar Hang című lapot népszerűsítő pólóban érkezett.

"Már nem bízom bennük" - indokolta, miért nem szavaz már a Fideszre. - "A többség érdeke, hogy Orbán rendszere megdőljön! Van még olyan szavazó, aki már nem nézi jó szemmel a korrupciót, de jobb híján leszavazott még rájuk. Számukra is hiteles alternatívát kell kínálni."

16:40

Tarnay Kristóf Ábel aktivista, blogger érkezik a színpadra.

"Szeretett hazánk fuldoklik a korrupció tengerében - kiabálja a mikrofonba.

16:30

Donáth Anna szociológus, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja érkezett a Bem téri színpadra.

"József Attilával vallom, a múltat nem felejteni, hanem bevallani kell" - mondta a fiatal politikus. - "1956 azok ünnepe, akik nem mondtak le arról, hogy törekvéseiket a francia forradalom céljai határozzák meg: szabadság, egyenlőség, testvériség."

16:26

"Unjuk a lopást!" - kántálják az ellenzéki tüntetésen a Bem téren.

16:21:

Aki nem félt európai uniós zászlót vinni Orbán Viktor háza elé - így konferálta fel a következő hozzáászólót, Ráczné Földi Juditot, a DK elnökségi tagját az ellenzéki tüntetés műsorvezetője időközben a Bem téren. "Ez a mi országunk, a mi Európánk. Együtt kell újra meggyújtanunk a lángot. A hatalom magára hagyta Magyarországot, csak egymásra számíthatunk" - mondta a politikus.

Orbán Viktor beszéde a Terror Háza Múzeumnál:

Szeretlek Magyarország

ÉLŐ: Orbán Viktor beszéde a Terror Házánál

16:20:

"Most októbert írunk, de Európában már mindenki a májusra gondol, a választások eldöntik, merre forduljon Európa szekere. Ha bizonytalanul szólnak a harsonák, a legjobb ügy mögé sem tudunk felsorakozni. Elő kell hívni azokat, akik a nemzetek Európájában hisznek. Válasszuk a függetlenséget! Rajongunk a kultúránkért, ami fenntartja szabadságunkat. Kivételesnek tekintjük a hagyományainkat, szeretjük a hazánkat! Nem fogunk lemondani róla senki kedvéért. A nemzeti érzéseinket nem eltörölni akarjuk, hanem bátorítjuk, sőt, szabadjára engedjük, hogy felszabadítsák a magyar emberekben rejlő képességeket, tehetséget. Válasszuk a hazafiasság eszméjét! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét Orbán, majd mosolyogva integetett a tömegnek, maga is megtapsolva hallgatóságát.

16:16

"Nem fogjuk odaadni másnak a hazánkat!" - jelentette ki a miniszterelnök, újabb tapsvihart aratva.

"Ma már ott tartunk, hogy számos országban az Európai birodalom hívei kormányoznak. Növekvő számban tűnnek fel más földrészről, más kultúrából érkező, katonakorú férfiak, átformálva kultúránkat.

A jogállamra hivatkozó politikai manipuláció mindennapossá válik. Az európaiság mércéjévé tették a bevándorlás támogatását. Ma már látjuk, szándékosan nem éltek hatalmas rendőri és katonai erejükkel. Ha mi képesek voltunk, ők is azok lettek volna. Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat" - jelentette ki a miniszterelnök.

16:11

"Álmunkban sem képzeltük volna, hogy Európát nem külföldi támadás sodorja veszélybe, hanem önmaga?

Európa a nemzetek hazája és nem olvasztótégely! Ki gondolta volna ezek után, hogy újra lábra kaphat az Európát már többször is romba döntő birodalmi gondolat. Ki gondolta volna, hogy mások akarják megmondani nekünk, kikkel éljünk a saját hazánkban? Ki gondolta volna, hogy nekitámadnak Magyarországnak? Európa erejét az egymással együttműködő nemzetek adták, akik közösen részesültek a gyarapodás és a biztonság áldásában. Mi, magyarok másfél évtizede egy ilyen Európához csatlakoztunk, nem birodalmi törekvésekhez" - váltott napjainkra szónoklatában Orbán.

16:10

Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez - kezdte szónoklatát Jávor Benedek, a Párbeszéd Politikusa az ellenzéki tüntetésen. "Közös nehézségeinkre közös megoldást kell találnunk, erről szól az Európai Unió. Nem csoda, hogy Orbán Viktorék nem akarnak csatlakozni az európai ügyészséghez, érinthetetlenségüket féltik - mondta.

16.08:

A Jobbik megemlékezése is elkezdődött:

16:06

"A magyarok megmaradásának okai között ott kell valahol lennie a magyar hősiességnek. Dobó felhúzatta a fekete koporsót az egri vár falára. Szondy ellőtt vállal kaszabolt az utolsó pillanatig. Éljen a haza - kiáltotta az első magyar miniszterelnök a kivégzőosztag előtt.

És itt vannak az 1930-ban született, 18-20 éves pesti fiúk, akiknek az életből a háború jutott, aztán a szovjet elnyomók.

Amikor megjelent az első fénysugár, hogy hazájuk szabad lehet, hogy a nemzet kitépheti magát a kényszerzubbonyából, gondolkodás nélkül mentek. Nem kaptak semmit a hazájuktól, de mindenüket odaadták érte. Ott a helyük a hősiesség panteonjában!" - folytatta beszédét a miniszterelnök.

16:05

Nemzeti gúnyába öltözve újjáépítette a kommunizmust - mondta a miniszterelnökről Harangozó Tamás az ellezéki tüntetésen. Egymásra vagyunk utalva mi, politikusok és civilek, utat, reményt kell adni a szabadságszerető embereknek - folytatta az MSZP politikusa.

16:03

"Mi, magyarok tudunk a legjobban keseregni, a legjobban panaszkodni és a legőszintébben elsiratni magunkat. A teljes kilátástalanság megéneklésének nagymesterei vagyunk. S közben itt állunk, 1100 évvel a honfoglalás, ezer évvel a honalapítás után, túlélve megszállókat. A hatalmas, Német-Római Birodalom császárai, az oszmán birodalom szultánjai, majd a leghatalmasabb szovjet pártfőtitkárok azt akarták, hogy mi ne is legyünk. Mi mégis megmaradtunk valahogy. Mi ez, ha nem igazi sikertörténet?! Ez a magyar matematika: a sok-sok mínusz kiadott egy pluszt!" - tette hozzá Orbán.

16:00

"Azóta is minden évben összejövünk, ha esik, ha fúj és ez így lesz minden év október 23-án, amíg magyarok élnek a földön.

Jól mondta Faludy: 1956 nekünk nem emlék és nem történelem, hanem a szívünk és a gerincünk.

Magyarországon 1956 után még 34 évig kommunista diktatúra volt. Élni kell. Éltünk, ahogy tudtunk. Nem volt olyan rég, emlékszünk még. Bedeszkázott égbolt, alakoskodás, lapos félrenézéséek, bezárt szívek és bizalmatlanság. A diktatúrák mindennapjai visszanyesik a biztonságot és még bukásuk után is kisszerűség szokott maradni. Ettől menekültünk meg mi, magyarok, ettől mentettek meg minket a szabadságharcosok" - folytatta beszédét a miniszterelnök.

15:58

"A kommunista barbárság elnyomása alatt darabjaira törik az a magyar kultúra, amit ezer év alatt teremtettek elődeink. Kétszer is elvesztettük a magyar terület kétharmadát az ott élőkkel együtt

A magyar nem szerencsejátékos fajta, nem hazardírozik a hazájával. Ha kell, remény nélkül is tud harcolni, de jobban szereti, ha a hősiesség és a józan ész is az ő oldalán áll. Az '56-os szabadságharcosok észszerű döntést hoztak. Egyik oldalon a biztos enyészet reménytelensége, a másik oldalon a többé vissza nem térő utolsó lehetőség: meg kellett próbálni.

Meg is próbálták. Olyan egységben, ahogy a hont foglaltuk. Dicsőség a hősöknek!" - mondta Orbán.

15:54

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke lép a pulpitusra, hatalmas tapsot kap.

"Szinte minden forradalmunk és szabadságharcunk negatív eredménnyel zárult. A következménye mégis pozitív lett: megmaradás, nemzet, egység" - nyitotta beszédét a miniszterelnök.

15:51

Időközben elkezdődött az ellenzékiek tüntetése is Budapesten. Élő közvetítés:

15:50

Radics Gigi érkezik a színpadra, Demjén Ferenc dalát énekli, a Szabadság vándorait.

15:49

Európai és egyesült államokbeli írók, politikusok, közéleti személyiségek mondatait idézik a magyar forradalomról.

15:43

Az előadás során jelképesen kivágják a magyar zászlóból a kommunista címert és a lyukas zászlót lengetik.

15:40

Egy jelenettel idézik meg a forradalmat, a színészek korabeli ruhákban játsszák szerepüket: lapszemlét olvasnak fel az akkori külföldi magazinokból.

15:34

"Egyedül Magyarország áll a kárpátaljai magyarok mellett" - mondta a szónok, tapsvihart aratva. "A nekünk járó juttatásokat nem adják át, a máshonnan érkező segítséget viszont szeparatistának bélyegzik, különösen, ha Magyarországról jön" - tette hozzá Orosz Ildikó.

15:27

Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára lép a színpadra.

"Hogy Ukrajnában megmaradtunk, az csoda, Sztálin mondta, hogy a magyarkérdés csak vagonkérdés Ukrajnában. 1956-ban a szívünk együtt dobbant a magyarokéval."

15:25

Kovács Ákos 1956 című dala szól.

15:10

Színpadra lép Schmitt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, az ünnepség háziasszonya.

"Erőt és reményt nem meríthetünk a kudarcból, a sötétségből, csak a büszkeségre okot adó pillanatokból. Például a 62 évvel ezelőtti eseményekre emlékezvén. Az akkori események máig erőt adnak. Százezrek álltak egymás mellé, megölelték egymást ismeretlenül."

Azóta hiába próbálták felülírni emlékezetünket, hogy felszámolják hazaszeretetünket, elkötelezettségünket, kudarcot vallottak. Hiába próbálták kitörölni történelmünk nagyszerű alakjait, ebben is kudarcot vallottak. Hiába irtották tűzzel-vassal nemzeti ünnepeinket, hiába alkottak hamis emléknapokat, megint csak kudarcot vallottak - mondta Schmitt Mária. - Ami 1989-ben történt, az az '56-os forradalom folytatása, sőt, betetőzése volt! - tette hozzá a múzeumigazgató.

"A nemzeti függetlenséget nem adják ingyen és nem adják örökbérletbe. Vannak őseink, akiknek példája segít az eligazodásban. Mindannyian 1956 büszke örökösei vagyunk!" - zárta beszédét Schmitt Mária.

15:05

Pár perces késéssel elkezdődött az ünnepség.

15:00

Az Andrássy út faltól-falig tele van ünneplőkkel, akik Orbán Viktor beszédét várják. A tömegben magyar és székely zászlókat lengetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

hirdetés

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: