/kekhirek/parlament-a-pajkaszeg-brios-szobor/
hirdetés

KÉK HÍREK

Leszavazta a parlament a pajkaszegi kakaós briós szobor felújítását

A Jobbik javaslatát vita nélkül söpörték le az asztalról.
hirdetés

Te jártál már Pajkaszegen? Ha a válaszod igen, tévedsz, ez a település ugyanis nem létezik. A RTL népszerű sorozatának kitalált helyszíne: a Mi kis falunk játszódik itt. A sorozat egy korábbi részében avatták fel a falu főterén a "kakaós briós" szobrot, ami mindenre hasonlít egy kakaós brióson kívül.

A 444.hu szúrta ki, hogy a Jobbik gyakorlatilag megpróbálta meghekkelni jövő évi költségvetést egy módosító indítvánnyal.

Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselője T/503/292. számmal benyújtott módosító javaslata arról szól, hogy mivel "a pajkaszegi kakaós briós szobor az elmúlt időszak extrém időjárása következtében jelentős mértékben megrongálódott, a talapzat megsüllyedt, a kézfejet ábrázoló motívumrész eldeformálódott", szükséges lenne a műalkotást felújítani, ehhez 30 millió forintot kérnek biztosítani.

A jobbikos képviselő a 444-nek azt mondta: azért adta be ezt a módosítót, mert bizonyítani akarta, hogy mennyire nem veszi komolyan a kormánytöbbség az ellenzéki beadványokat. Arra számított a szöveg beadásakor, hogy szavaznak a módosítójáról, és mivel ellenzéki képviselő jegyzi, egyszerűen megállapítják, hogy nem támogatják - mondta.

Így történt: két parlamenti bizottságban is úgy utasították el az ellenzéki javaslatokat, köztük ezt is, hogy egyetlen szavazással vették le a napirendről a Jobbik összes módosítóját. Ugyanígy csomagban szavazták le a többi ellenzéki frakció javaslatait is.

hirdetés

A kulturális bizottság alelnöki posztját is betöltő Ander Balázs szerint elvárható lett volna, hogy egyenként szavazzanak a módosítókról, hiszen csak a kulturális bizottság elé és csak a Jobbik 57 ilyet vitt: például a biztos kezdet gyermekházak támogatásának növeléséről, a tanárok fizetésének emeléséről vagy templomok felújításáról.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk