/kekhirek/papa-aldasa-ekszertv-eljaras-gvh/
hirdetés

KÉK HÍREK

Tényleg megáldotta a pápa az Ékszer TV medálját? Vizsgálatot indít a versenyhivatal

Többen bepanaszolták a GVH-nál a csatornát, ahol energetizált nyakláncot és Szűz Mária emlékgyűrűt lehet kapni szuperkedvezményes áron.
hirdetés

Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal az Ékszer TV című, több csatornán is futó tévéműsor értékesítési módszerei miatt. Valószínűsíthető, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak a vásárlókkal szemben. A műsort többen is bepanaszolták a GVH-nál.

A műsorban eladásra kínálják például a "jubileumi Esmeralda karkötőt" és "az utolsó remény Szűz Mária emlékgyűrűt" is, valamint egy olyan medált, amelyet maga a pápa áldott meg. Legalábbis ezt mondják róla. Együttműködésben az Astro TV című műsorral kínáltak ugyanitt már "energetizált nyakláncot" is.

A hatóság a bejelentések után eljárást indított az üzemeltető Emporia Style Kft.-vel szemben. A vizsgálat alatt azt szeretnék kideríteni, hogy a vállalkozás tényleg értékesítette-e az ékszereket az eredetiként feltüntetett árukon, vagy a kedvezményesnek mondott árakkal csak a vásárlókat kívánták rávenni, hogy vegyék meg az ékszereket.

Azt is meg fogják vizsgálni, hogy a termékek tényleg rendelkeznek-e a megjelölt tulajdonságokkal, tehát például tényleg megáldotta-e a pápa azt a medált.

A GVH az eljárás keretében annak is utánajár, hogy az élő adás benyomását keltő televíziós műsorban a telefonálóknak valódi hatásuk van-e az adás menetére – reakcióikkal ténylegesen befolyásolva a műsorban kínált termékek árát és készletét –, vagy egy előzetesen rögzített, meghatározott forgatókönyv szerint zajló felvételt látnak fogyasztók valódi bevonása nélkül.

hirdetés

Az Ékszer TV sajátossága, hogy a kínált termékek elvileg csak korlátozott ideig, és egyre csökkenő készletben érhetőek el. A hatóság azt is meg fogja vizsgálni, hogy ezzel ráveszik-e a fogyasztókat az azonnali vásárlásra, és ezzel megfosztják-e őket a tájékozott döntéshez szükséges időtől és alkalomtól.

A hatóság a közleményében azt is megjegyezte, hogy az, hogy megindították az eljárást, még nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést el is követte. Ez a tények tisztázására, és a jogsértés bizonyítására irányul.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk