/kekhirek/osszesen-166-szornyu-korulmenyek-kozott-tartott-kutyat-mentettek-ki-egy-nyirbogati-partol/
hirdetés

KÉK HÍREK

Összesen 166, szörnyű körülmények között tartott kutyát mentettek meg egy nyírbogáti pártól

A pár az állatok etetéséről és itatásáról sem gondoskodott megfelelően, a kutyák nagy része kórosan lesoványodott.
Fotók: Ügyészség - szmo.hu
2020. december 16.

hirdetés

A vádirat szerint a 30 éves férfi és 26 éves párja 2019-ben egy nyírbogáti tanyán éltek, ahol szaporítás és értékesítés céljából rendkívül rossz körülmények között 108 kutyát tartottak. Az állatokat a lakóházban, az udvaron, illetve kennelekben rendkívül zsúfoltan helyezték el, amelyeket egyáltalán nem takarítottak, emberi és állati ürülékkel voltak szennyezettek - számolt be róla az Ügyészség honlapja.

A nyírbogáti pár az állatok etetéséről és itatásáról sem gondoskodott megfelelően, a kutyák nagy része kórosan lesoványodott.

A közlemény szerint 3-4 naponta vásároltak a vágóhídról csirkelábakat, azt ledarálták és kukoricadarával keverve adták az állatoknak. Az állatokat állatorvos nem látta és az oltásokat sem kapták meg.

2019 márciusában a rendőri intézkedéskor az állatok nagy része szemmel láthatóan beteg volt. Ekkor állatvédő szervezetek bevonásával mind a 108 kutyát kimentették.

Hiába kaptak ekkor több, mint 3 millió forint bírságot, 2019 második felében egy másik tanyán újrakezdték tevékenységüket.

hirdetés

Szintén szaporítás és értékesítés céljából kutyákat és macskákat tartottak a korábbihoz hasonló, elborzasztó körülmények között.

A szoptatós anyakutyákat kölykeikkel az udvaron felállított hűtőládákban helyezték el, a nagyobb testű kutyákat az udvaron láncra verték, a lakóház mögötti 5 m2-es mellékhelyiségben pedig – ellátás nélkül – 20 ebet zsúfoltak össze.

A rendőrség 2020 júniusában állatmentő szervezetekkel 58 kutyát, hét kecskét és öt macskát mentett ki, a párt pedig őrizetbe vette.

A pár bűnismétlés veszélye miatt azóta is letartóztatásban van. A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk