/kekhirek/orszagtortaja-magyarorszagtortaja-komaromikisleany-sztaracsekadam-szucsarpad/
hirdetés

A sertéscomb árával vetekedhet idén egy szelet az ország tortájából

A Pénzcentrum szerint érik a botrány, mert 'méregdrága, de vállalhatatlan'.
hirdetés

A tavalyinál is drágább lehet az idei ország tortája.

A Pénzcentrum szerint előfordulhat, hogy egy cukrászda akár 900 forintnál többet is elkérhet egy szeletért.

Mint arról beszámoltunk, megszületett a Magyarország Tortája verseny győztese, idén 29 induló közül került ki a nyertes. A szakmai zsűri három körös döntése alapján

a Komáromi Kisleány lett a győztes - ez a sütemény a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászának, Sztaracsek Ádámnak a munkája.

A tortát először az augusztus 20-i hétvégén lehet megkóstolni, és azután a magyarországi cukrászdák a kapott receptúra alapján elkészíthetik, és felvehetik a kínálatba. Az ára pedig változó, akár több száz forintos különbség is lehet egy-egy cukrászda ára között.

hirdetés

A Pénzcentrum arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavalyi nyertes, a SUGAR! Design Cukrászda Balatoni habos mogyorósa az egyik budapesti cukrászdában 670 forintba kerül egy szelet, de előfordul, hogy 900 forintot kérnek érte.

"Az új slágertorta ára valószínűleg egy kicsit magasabb lesz, mint tavaly, pár százalékos áremelkedés várható" - írja a Pénzcentrum.

Ha valóban 900 forint emelkedik a tortaszelet ára, akkor az lassan annyiba kerül, mint egy kiló sertéscomb vagy egy zacskó fagyasztott, elősütött rántott sajt. A sertéscomb kilónkénti ára ugyanis kb. 1200 forint volt júliusban:

"Az ára azért is magasabb, mint egy szelet hagyományos tortáé, mivel a recept, amit a cukrászok megkapnak pontosan meghatározza, milyen alapanyagokat kell felhasználni az édesség elkészítésekor, és ezek gyakran kifejezetten drága, minőségi hozzávalók" - írja a Pénzcentrum.

A tortát egyébként, annak ellenére, hogy még nem lehet kapni, máris bírálat érte. Szűcs Árpád sztárcukrász a Facebookon írta meg véleményét az idei Ország Tortájáról.

Szerinte "szakmailag vállalhatatlan ez a sütemény". Úgy gondolja, hogy nem szép, nincs jól kidolgozva, és bár biztos sokat dolgozott vele készítője, mégis gyenge lett az eredmény.

A kritikáról szóló cikkünket erre a linkre kattintva olvashatjátok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk