hirdetés

KÉK HÍREK

Orbán Viktor: Köztünk vannak a jövő Petőfijei, akik megmentik a hazát

Leginkább a Brüsszeltől való függetlenség kivívásával. Összefoglalónk a miniszterelnök március 15-i beszédéről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 15.

hirdetés

A március 15-i ünnepség múzeumkerti etapjában Orbán Viktor "Lengyelországból érkezett barátaink" üdvözlésével kezdte beszédét. A miniszterelnök szerint a magyarok egyfajta derűs komolysággal ünnepelnek, példaként a történelmi megemlékezések előtt szelfiző fiatalokat említette. Úgy fogalmazott: bár az 1848-as szabadságharcot követően sem szűntek meg a küzdelmek,

"
a mi családi szelfink egy győztes nemzetet mutat. Mi úgy tudjuk, hogy bennünket nem győztek le".

A miniszterelnök a tatárok, a törökök és a Habsburgok eltűnésével világított rá arra, hogy bár csatákat vagy hadjáratokat elvesztettünk, a háborút mi nyertük, hiszen mi még mindig itt vagyunk. Hangsúlyozta: köztünk vannak a jövő márciusi ifjai is, akik megvédik majd hazánkat az olyan nem kívánt nagyhatalmaktól, mint például Brüsszel.

"
Visszavertük az Európát ostromló népszavazást és lefogtuk a kapukat nyitogató brüsszeli kezeket. Nem vagyunk szolgái se magyar, se idegen hatalmasságoknak. Munkát adtunk magyarok százezreinek, a családokat megerősítettük. Valódi nemzeti egységet teremtettünk, az álszentek szövetsége, fenyegetése és tiltakozása ellenére"

- mondta.

Orbán szerint a magyar nép józan fajta, a Kárpát-medencében élve megtanulta: úgyis jön, aminek jönnie kell, és az egyetlen lehetőség felkészülni a változásokra. Ma ismét '48-as szelek fújnak Európában, és az angolok, illetve az amerikaiak lázadása után (utalva ezzel a Brexitre és Trumpra) nekünk is feladatunk, hogy ledobjuk a brüsszeli "álszentség maskaráit", és kiálljunk az egyenes beszédért. Szerinte

"
lehet még a magyarból valami, ha megértjük a 12 pont velejét, mely így hangzik: legyen béke, szabadság és egyetértés.

De mit kezdjünk azokkal, akik békétlenséget és megosztottságot akarnak?" - folytatta gondolatmenetét, kiszólva a háttérből folyamatos füttykoncertet adóknak, akiknek szerinte egyetlen örömük, ha mások örömét elronthatják. Az őt hallgatók hangosan nevetni kezdtek, amikor azt mondta: könnyű lenne azt mondani ezekre az emberekre, hogy bolond lyukból bolond szél fúj, de ne tegyük.

hirdetés

A miniszterelnök többször is hangsúlyozta, hogy a magyarok csak akkor lehetnek boldogok, ha független nemzetként működhetnek a világban.

Videó: itt nézheted és hallgathatod meg a teljes beszédet

Az ünnepség Orbán Viktor beszéde alatt sem volt békés: a színpadtól távolabbi részen - mivel őket nem engedték előre - sípszóval és kürtökkel hangoskodó tömeg fejezte ki egyet nem értését. Dulakodás ezután is előfordult, a Kálvin térnél például megsérült egy férfi, erről itt írunk bővebben.

A Múzeumkert mellől élőben jelentkeztünk, íme a teljes videó:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk