KÉK HÍREK

Önként lemondott a díszpolgári címről Kiss László

Levélben kérte, hogy változtassák meg a róla elnevezett százhalombattai uszoda nevét is. Közben nyilatkozott egy másik úszó felesége is.

Link másolása

Kis László elébe ment az önkormányzat döntésének és önként lemondott százhalombattai díszpolgári címről, illetve kérte, hogy változtassák meg a róla elnevezett városi uszoda nevét is - írta meg a hvg.hu.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy ebben a két kérdésben döntött volna szerdán a százhalombattai képviselő-testület, miután kiderült, hogy életben van Kissék egyik megerőszakolt áldozata, és interjút is adott.

kisstakacs

Megszólalt az egyik erőszakoló úszó felesége is

Lantos Lászlót felesége a világ legjobb férjének nevezte. A nő elmondta, hogy tudott a nemi erőszakról, amikor összeházasodtak, ám szerinte ez egyáltalán nem is volt titok akkoriban. Viszont azt állítja, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogyan azt Takács Zsuzsanna elmondta. A feleség szerint Lantos volt az, aki elcsalta azt a 18 éves nőt, akit utána Kiss Lászlóval és Várszegi Lajossal együtt megerőszakoltak a Sportuszodában. A nő szerint viszont a másik erőszaknál férje nem volt ott. Tudja, kik voltak az elkövetők, de nem árulta el a nevüket - írta meg a hvg.

Korábban még a közvélemény-kutatást kezdeményező Nagy Balázs fideszes képviselő is azt mondta: „reméli, hogy egységesen a díszpolgári cím visszavonása, illetve az uszoda nevének megváltoztatása mellett” voksol majd a testület.

Valószínűleg ennek akart elébe menni Kiss. Lemondásáról egy május 10-i keltezésű levélben értesítette a százhalombattai polgármestert, Vezér Mihályt - árulta el az egyik névtelenséget kérő képviselő-testületi tag.

A Kiss önkéntes visszalépéséről szóló információkat Nagy Balázs is megerősítette, így a délutáni ülésen már nem kell az önkormányzati testületnek döntenie. Mint Nagy elmondta, természetesen a közvélemény-kutatás is okafogyottá vált.

kissl

Mindeközben felmerült az is, hogy annak idején valószínűleg maga Biszku Béla(1961 szeptemberéig belügyminiszter, az 1956-os forradalom utáni megtorlások egyik fő irányítója) járt közben Kissékért - írta meg a Borsonline. A sportolók együttműködőek voltak, és részletes beismerő vallomást tettek, ám a bíróságon már tagadták a nemi erőszakot, és igen enyhe ítélet született. Az akkori ítélkezési gyakorlat szerint Kiss Lászlónak legalább öt, Lantos Lászlónak pedig hét évet kellett volna ülnie. Ennek ellenére Kiss 3 évet kapott, és 20 hónap után már szabadult is.

Az akkori szóbeszéd szerint maga Biszku járt közben Kissékért, elsősorban Lantos miatt, aki a legtehetségesebb úszónak tartottak közülük, és számítottak rá az Európa-bajnokságon – árulta el a lapnak egy a 60-as években még a Belügyminisztérium állományában dolgozó férfi.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: