hirdetés

KÉK HÍREK

Öngyilkos lett a 11 éves kisfiú egy durva internetes átverés miatt

Elhitették vele, hogy a barátnője öngyilkos lett.
CNN - szmo.hu
2017. április 11.

hirdetés

Hatalmas port kavart egy 11 éves amerikai kisfiú öngyilkossága, aki egy internetes csíny miatt vetett véget az életének. A michigani Tysen Benz március 14-én akasztotta fel magát, és nem hagyott hátra semmi üzenetet, hogy miért is tette ezt, mi késztette erre a lépésre.

Az édesanyja, Katrina szerint azonban fia egy durva internetes csíny áldozata lett.

Az anya szerint ugyanis fia azután követett el öngyilkosságot, hogy több üzenetet is kapott arról: az a lány, akit barátnőjének tartott, öngyilkos lett. Mint később kiderült, maga a lány "viccelte meg" Tysent, akit azonban annyira felkavartak az üzenetek, hogy véget vetett az életének.

A helyi ügyész, Matt Wiese a hét elején azt nyilatkozta, hogy az ügyészség szándékos félrevezetés miatt indít eljárást a 13 éves lány ügyében. A lány a mobiltelefonján és számítógépén küldött hamis üzeneteket a fiúnak állítólagos öngyilkosságáról. A kiskorú életkora miatt az ügyészség nem nevezte meg a vádlottat.

„Az üzeneteket küldő személy másnak adta ki magát, mint aki valójában” – nyilatkozta az ügyész az eset kapcsán, és azt is elmondta, hogy a megtévesztő üzeneteket közvetlenül Tysennek küldték. Ugyanakkor elismerte, hogy lehetetlen megállapítani, vajon tényleg ezek az üzenetek vezettek-e a fiú öngyilkosságához. Logikus azonban, hogy kapcsolatot látnak a két eset között.

hirdetés
"
Nem tudjuk, miért tette, és soha nem is fogjuk megtudni. Azonban logikus azt feltételezni, hogy a két dolognak köze van egymáshoz.

Az ügyész azt is elmondta, hogy a nyomozás még folyamatban van, de egyelőre úgy tűnik, más nem vett részt az átverésben.

Tysen édesanyja, Katrina szerint sokkal súlyosabb vádakat kellett volna benyújtani a 13 éves lány ellen, azonban az ügyész szerint erre nincs lehetőség. „Azt mondani valakinek, hogy menjen és csináljon magával valamit, még nem bűn, akkor sem, ha valóban megteszi ezt” – legalábbis a michigani törvények szerint.

A kisfiú a középső gyerek volt a háromgyerekes családban, édesanyja pedig nagyon önzetlennek írta le. Szeretett sportolni, focizott, hokizott és golfozott is. A telefont, amin a lánnyal beszélt, magának vette a zsebpénzéből, azonban a lányról sose beszélt otthon úgy, mintha a barátnője lenne.

Édesanyja szerint inkább csak úgy gondolt rá, mint a barátnőjére.

A szülők amúgy sem támogatták volna még, hogy ilyen fiatalon járjon valakivel, ezért inkább egyoldalú és plátói kapcsolat volt közöttük.

A kisfiút mesterségesen tartották életben a helyi kórházban, azonban 20 nappal öngyilkossági kísérlete után belehalt sérüléseibe.

Segítség

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Vagy olvasd el EZT az oldalt! Amennyiben másért aggódsz a környezetedben, akkor EZT az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Címkép: YouTube


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk