/kekhirek/omsz-videkimentos-budapest-munkaerohiany/
hirdetés

Vidéki mentősök dolgoznak a budapesti forgalomban a munkaerőhiány miatt

Egy mentős azt állította, egy éve segítenek be Budapesten: 'tőlünk minden nap megy valaki, egy ember havonta háromszor-négyszer.'
hirdetés

Egy tavaly nyári főigazgatói utasítás értelmében az ország minden pontjáról egységekkel kell segítenie a mentősöknek Budapesten és a Közép-magyarországi Régióban - ezt állítja a Magyar Narancs cikke.

A lapnak egy mentős nyilatkozott név nélkül. A forrás azt mondta, hogy

több mint egy éve segítenek be a budapesti mentősöknek a vidékiek,

és hogy elrendelték, kinek mikor kell egységet küldenie. "Ez nemcsak egy megyére vonatkozik, hanem az ország egészére, tőlünk minden nap megy valaki, egy ember havonta háromszor-négyszer."

A Magyar Narancs korábban már írt arról, hogy "Orvosigazgatói utasításra 2018. szeptember 15-től előreláthatólag 2018. december 31-ig hétköznapi és hétvégi/ünnepnapi napokon is – rendkívüli munkavégzés keretein belül, kiküldetéssel – 24 órás BLS (Basic Life Support, vagyis alapszintű újraélesztés) egységeket kell küldenünk Budapestre, a mentési helyzet megsegítése céljából".

hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat viszont a lapnak azt nyilatkozta, hogy nincs ilyen intézkedés, nem született ilyen döntés.

Az RTL Klub Híradójában pedig az szerepelt, hogy az intézkedést visszavonták.

A Magyar Narancs azt is írja, hogy egy júliusi levél a birtokukba került került amiben volt ilyen utasítás Csató Gábor főigazgató aláírásával elküldve. "Ezzel az utasítással nincs is gond egészen addig, amíg a munkáltató biztosítja a megfelelő munkakörülményeket a bajtársaknak, kifizetik az ezzel járó béreket és az ellátás biztonsága nem sérül. Akkor a lakosság érdekeit szolgálja" - mondta a lapnak Illés István mentős, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) alelnöke. "Kényelmetlenség adódik belőle, mert fel kell utazni a mentősöknek Budapestre, nincs helyismeretük, ezért GPS-szel kell közlekedniük, ha van éppen működő GPS."

A lap megkereste az Országos Mentőszolgálatot, egyelőre nem kaptak választ az üggyel kapcsolatban.

Via: Magyar Narancs


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk