hirdetés

KÉK HÍREK

Ólban leláncolva tartottak egy 12 éves kislányt Pakisztánban, hozzá is kellett mennie az erőszaktevőhöz

Az országban nem ritkák a hasonló ügyek, a hatóságok pedig a megszólalók szerint gyakran szemet hunynak fölöttük.
Fotó: Alexas_Fotos/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

Több mint hat hónapon át tartottak ólban leláncolva egy 12 éves kislányt Pakisztánban, miután elrabolták és arra kényszerítették, hogy feleségül menjen a fogvatartójához. A lány családja most azzal vádolja a hatóságokat, hogy igyekeznek eltussolni az ügyet. 

Az országban a vallási kisebbségekhez tartozó nők és lányok közül sokakat kényszerítenek a más hitre való áttérésre - írja a Guardian. 

A rendőrség eleinte fogvatartotta, majd elengedte a 29 éves elkövetőt, Khizer Hayatot, aki azt állította, a lány szabad akaratából ment hozzá.

A hivatalos szervek arra hivatkoztak, ennek ellenkezőjét nem lehet bizonyítani, ráadásul egy orvosi beszámoló szerint a kislány életkora 16 év volt. Családja fel van háborodva, hogy további intézkedés nem történt a férfivel szemben.

“Az ügy a parlamenti emberi jogi bizottság elé került a pakisztáni szenátusban, és a rendőrség is részt vesz a meghallgatásokon. A lány korábban úgy vallott: szabad akaratból ment hozzá Hayathoz, és vele akar élni” - mondta Musaddiq Riaz, a helyi rendőrség nyomozója.

hirdetés

A gyereket tavaly júniusban rabolták el Faisalabadban lévő otthonából. Fogvatartója az állatai ürülékének takarítására kényszerítette.

“Többszörösen megerőszakolták, traumatizálta a testi és mentális kínzás. Erőszakkal áttérítették az iszlám hitre. Rabszolgaként, leláncolva tartották.

A rendőrség nem regisztrálta a feljelentésemet, sőt, fenyegettek, mert kisebbségi keresztény vagyok, és degradáló kifejezésekkel illettek. A lányom teljesen traumatizált. Még mindig nem hiszem el, hogy a fogvatartója mellett vallott” - mondta az apa a Guardiannek, aki a lánya valós anyakönyvi kivonatát, valamint a bokáján lévő sebekről készült fotókat is bemutatta.

2020 decemberében Imran Khan elnök nyomozást rendelt el a muszlim hitre áttérített kisebbségiek ügyében, mivel egy 2019-es beszámoló szerint az országban évente körülbelül ezer keresztény és hindu nőt rabolnak el és házasítanak ki akaratukon kívül. Sokan közülük kiskorúak, szexuálisan is bántalmazzák őket, a hatóságok pedig ritkán lépnek közbe.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk