KÉK HÍREK

Ólban leláncolva tartottak egy 12 éves kislányt Pakisztánban, hozzá is kellett mennie az erőszaktevőhöz

Az országban nem ritkák a hasonló ügyek, a hatóságok pedig a megszólalók szerint gyakran szemet hunynak fölöttük.
Fotó: Alexas_Fotos/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. február 10.


Link másolása

Több mint hat hónapon át tartottak ólban leláncolva egy 12 éves kislányt Pakisztánban, miután elrabolták és arra kényszerítették, hogy feleségül menjen a fogvatartójához. A lány családja most azzal vádolja a hatóságokat, hogy igyekeznek eltussolni az ügyet. 

Az országban a vallási kisebbségekhez tartozó nők és lányok közül sokakat kényszerítenek a más hitre való áttérésre - írja a Guardian. 

A rendőrség eleinte fogvatartotta, majd elengedte a 29 éves elkövetőt, Khizer Hayatot, aki azt állította, a lány szabad akaratából ment hozzá.

A hivatalos szervek arra hivatkoztak, ennek ellenkezőjét nem lehet bizonyítani, ráadásul egy orvosi beszámoló szerint a kislány életkora 16 év volt. Családja fel van háborodva, hogy további intézkedés nem történt a férfivel szemben.

“Az ügy a parlamenti emberi jogi bizottság elé került a pakisztáni szenátusban, és a rendőrség is részt vesz a meghallgatásokon. A lány korábban úgy vallott: szabad akaratból ment hozzá Hayathoz, és vele akar élni” - mondta Musaddiq Riaz, a helyi rendőrség nyomozója.

A gyereket tavaly júniusban rabolták el Faisalabadban lévő otthonából. Fogvatartója az állatai ürülékének takarítására kényszerítette.

“Többszörösen megerőszakolták, traumatizálta a testi és mentális kínzás. Erőszakkal áttérítették az iszlám hitre. Rabszolgaként, leláncolva tartották.

A rendőrség nem regisztrálta a feljelentésemet, sőt, fenyegettek, mert kisebbségi keresztény vagyok, és degradáló kifejezésekkel illettek. A lányom teljesen traumatizált. Még mindig nem hiszem el, hogy a fogvatartója mellett vallott” - mondta az apa a Guardiannek, aki a lánya valós anyakönyvi kivonatát, valamint a bokáján lévő sebekről készült fotókat is bemutatta.

2020 decemberében Imran Khan elnök nyomozást rendelt el a muszlim hitre áttérített kisebbségiek ügyében, mivel egy 2019-es beszámoló szerint az országban évente körülbelül ezer keresztény és hindu nőt rabolnak el és házasítanak ki akaratukon kívül. Sokan közülük kiskorúak, szexuálisan is bántalmazzák őket, a hatóságok pedig ritkán lépnek közbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: