KÉK HÍREK

Ők voltak a terrortámadás áldozatai

Egyetemisták, idős emberek, egy terhes nő kisbabája, egy szerelmespár. Tegnap gyilkolták meg őket.

Link másolása

Az ankarai áldozatok: fiatalok, egyetemisták, szerelmespárok, családok

Tegnap este egy éven belül már harmadjára érte terrorista támadás a török fővárost. Egy népszerű park melletti buszmegálló mellett robbantottak fel öngyilkos merénylők egy robbanószerekkel megrakott járművet. Ma reggelig 37 halálos áldozatról és 125 sérültről esett szó. Eddig 31 holttestet sikerült azonosítani.

Íme néhány arc az áldozatok és a sérültek közül. Annyian vannak és annyifélék, egyértelmű, hogy semmiféle üzenetet nem hordozott a támadás, a pusztítás volt a cél.

KemalBulut

umutbulut

Umut Bulut, a török labdarúgó válogatott és a Galatasaray egyik játékosának édesapja. Az idős férfi azért érkezett Ankarába, hogy megnézze a fia focimeccsét, éppen hazafelé tartott, amikor a bomba felrobbant.

Ozan Can Akkuș

ozancanakkus

Húszéves egyetemista, elektromérnöknek tanult.

BerkayBaș

berkaybas

18 éves egyetemista. Édesapja a támadás hírére azonnal Ankarába sietett, és az összes kórházban kereste a fiát. Az utolsóban találta meg a holttestét.

Zeynep Bașak Gülsoy és Nusrettin Can Çalkınsın

zeynepnusrettin

Joghallgatók, szerelmesek, éppen hazafelé tartottak egy randevúról, és buszra vártak.

Atakan Eray Özyol

erayo_zyel

15 évesen esett a terror áldozatául. Nem volt nála a személyi igazolványa, ma reggel azonosították a szülei.

Feyza Acısu

feyza acisu

Negyedéves angol szakos egyetemista, tanárnak készült. Éppen az édesanyjával beszélt telefonon, amikor a robbanószerek felrobbantak. A vonal megszakadt, és utána a fiatal lányt már nem lehetett elérni.

Kerim Saǧlam

kerimsaglam

A 23 éves pszichológiát hallgató egyetemista Ankarában élő nővérét látogatta meg. A buszt várta a megállóban, azonnal meghalt.

Songül Bektaș kisbabája

songu_lbektas

A hat és fél hónapos terhes nő kisbabája is meghalt a robbanásban, az asszony életveszélyes állapotban fekszik az intenzív osztályon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: