hirdetés

KÉK HÍREK

Ők a legbefolyásosabb magyar nők

A Forbes magazin hazai kiadása idén áprilisban is összeállította a listát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 05.

hirdetés

Összeállt a legfrissebb lista a legbefolyásosabb magyar nőkről a Forbes Magyarország jóvoltából - írja a 24.hu.

Az üzleti döntéshozók között a MÁV Zrt. első embere a listavezető: Dávid Ilona, aki anno a Sparnál kezdte könyvelőként, 18 ezer fő munkáltatója és az elérhető legfrissebb (2015-ös) adatok szerint 153 milliárdos árbevételű vállalatot irányít.d

Dávid Ilona - Kép: Wikipédia

Második helyre a Henkel ügyvezető igazgatója, Fábián Ágnes, míg a dobogó harmadik helyére Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója került. Negyedik helyen a Spar hálózatának élén álló Heiszler Gabriella van, aki két éve irányítja a 414 milliárd forintos árbevételű társaságot.

Az üzleti döntéshozó hölgyek húszas listáján mások mellett olyan topmenedzserek kaptak helyet, mint Heal Edina, a Google Magyarország country directora (5.), Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség frissen kinevezett vezérigazgató-helyettese, a Magyar Telekom volt kommunikációs igazgatója (8.), Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR, kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója (10.), Tátrai Bernadett, a Fundamenta Lakáskassza Lakás-takarékpénztár elnök-vezérigazgatója (12.), Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezetője.

hirdetés

A média legbefolyásosabb női vezetője ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország első embere lett.

Őt Halkó Gabriella követi, aki amellett, hogy gazdasági és stratégiai igazgatói pozíciót tölt be a TV2-nél, Apropó Média nevű cégével a köztévé legnagyobb beszállítója is. A harmadik helyezett Kaminsky Fanni lett, aki a miniszterelnök Facebook-oldalának szerkesztése mellett egyéb kommunikációs feladatokat is ellát. A listára felkerült a piacvezető női magazin (Nők Lapja) lapigazgató főszerkesztője, Vékási Andrea (4.), a frissen csatornát váltott sztárriporter Kálmán Olga (5.), illetve a „magyar Facebook” legnagyobb női véleményvezére, a 880 ezer követővel rendelkező Rubint Réka (10.) is.

A közéleti lista vezetője ismét Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége lett.

Őt Szemerkényi Réka követi, aki Washingtonban nagykövetként képviseli Magyarországot (a közeli felmentéséről szóló hír lapzárta után érkezett). A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke; Karas Mónika a harmadik. Helyet kapott rajta az Országos Bírói Hivatal elnöke, egyben Szájer József fideszes EP-képviselő felesége, Handó Tünde (4.), és az utóbbi időben médiabefektetéssel is foglalkozó Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója (5.) is. Hetedik helyezett a listán a hazai sportéletet felkavaró háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka lett.

Érdekesség, hogy a listára egyetlen parlamenti párt képviselője sem került fel, helyett kapott ugyanakkor egy új politikai szervezet, a Momentum elnökségi tagja (8.), Orosz Anna, illetve két jogvédő civilszervezet vezetője (Kapronczay Stefánia, TASZ és Pardavi Márta, Magyar Helsinki Bizottság).

A kultúra területének legbefolyásosabb asszonya Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

Őt Spengler Katalin követi, aki férjével, Somlói Zsolttal a hazai kortárs műgyűjtés fontos alakjai. A kelet-európai akvizíciós bizottság tagja a londoni Tate Modernben és a párizsi Centre Pompidou-ban is.

A bronzérmes Magyarország legnagyobb prózai színházának igazgatója, Eszenyi Enikő lett, de komoly befolyással bír a Forbes szerint Törőcsik Mari (4.) is, aki legutóbb Jordán Tamás szombathelyi újraválasztása kapcsán hallatta hangját. Hatodik a listán Virág Judit, az egyik legjelentősebb hazai aukciósház alapítója, tulajdonosa.

A tízes lista utolsó két helyére két producer, Pataki Ági és Rosta Mária került. Előbbi filmes projekteket visz, utóbbi inkább színpadi és koncertprodukciókat, legutóbb Alföldi Róbert Passiójának producere volt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk