KÉK HÍREK

Nyilatkoztak a nizzai szörnyű támadás szemtanúi

Rettenetes látvány volt, a teherautó úgy cikázott, mintha a sofőr csak kuglibábunak tekintené a járókelőket - mondta egyikük.

Link másolása

A július 14-i nizzai terrortámadás szemtanúi, túlélői mondták el, mit éltek át. Mint arról mi is beszámoltunk, a franciaországi Nizzában csütörtök este fél 11 körül - a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték helyszínén - a járókelők közé hajtott egy kamion. A legfrissebb adatok szerint 84-en meghaltak és száznál is több a sebesült.

Damien Allemand, aki a helyi lap, a Nice Matin újságírója:

"Épp a tengerparton sétáltam a tűzijáték után nem sokkal, mikor hirtelen sikolyokat hallottam. Odanézve láttam, hogy egy kamion hatalmas sebességgel cikázott, egyértelműen az volt a célja, hogy minél több embert gázoljon halálra"

Wassim Bouhlel az AP hírügynökségnek nyilatkozott:

"Csak úgy hömpölygött a vér az utcán, mindenfelé emberek hevertek. Miután megállt a kamion a sofőr kiugrott és, ahol embereket látott, arra lőtt."

Kevin Harris egy szállodából látta a támadást:

"A sikolyokra és a lövésekre lettem figyelmes. Kirohantam a teraszra, hogy lássam mi történt, addigra már csak azt a rengeteg halottat láttam az úttesten elterülve, szörnyű látvány volt."nizza_szemtanu2

Egy turista így számolt be:

"Minden békés és jó volt, emberek és családok sétáltak és ünnepeltek, mikor hirtelen az emberek rohanni kezdtek és a következő pillanatban már csak a sikolyokat és a lövéseket lehetett hallani. Halálfélelmem volt, nem tudtam mi fog történni, a rendőrök üvöltöttek felénk, hogy rohanjunk, mert lövések dördültek."

Egy szemtanú szerint:

"Úgy siklott ide-oda a teherautó, mintha a sofőr csak kuglibábunak tekintené a járókelőket."

A BBC-nek nyilatkozó helyi újságíró elmondta, hogy: "A másodpercek töredéke alatt feltűnt egy őrült sebességgel közlekedő kamion, és úgy ment, hogy a lehető legtöbb embert elkaszálja." "A testek úgy repültek, mint a bowling bábuk. Kiáltásokat és sírást hallottam, amit soha nem fogok elfelejteni."

Több szemtanú is megszólalt. "Láttam a menekülő tömeget, a rendőr szólt nekem is, hogy rohanjak" - mondta egyikük.

"Vérontás volt, holttestek hevertek mindenhol"- tette hozzá egy másik szemtanú.nizza_szemtanu3

"Nagyon megijedtem, rohantam el a partról. Káosz volt" - mondta az egyik túlélő.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: