KÉK HÍREK

Nyárias időnk lesz hétvégén is, csak később kopogtat az ősz

Jövő hét elején kapunk a nyakunkba egy kis esőt, de lehűlést akkorra sem várhatunk.

Link másolása

Pénteken az előzőekhez hasonlóan marad a napos, néhol gomolyfelhős idő, a Nyugat-Dunántúlon és északon lesz a legtöbb felhő. Nyugaton ugyanakkor helyenként lehet kisebb zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt, illetve az Északi-középhegység térségében is előfordulhat néhol futó zápor a délutáni órákban. Este azonban már sehol sem lesz csapadék. Helyenként megélénkülhet az északi, északnyugati szél, de még mindig 26 és 30 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

Szombaton túlnyomóan napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél kissé hidegebb, a nagyobb városokban pedig néhány fokkal enyhébb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.nyari3

Vasárnap kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok lesz a napsütés, majd késő délután a Dunántúl nyugati felében növekedni kezd a felhőzet. Arrafelé az esti órákban már zápor, zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön erős széllökések is lehetnek. Nappal még melegebb lesz, mint az előző napokban, 28-32 fokot mérhetünk.

Hétfőn sajnos már többnyire borult lesz az ég, noha délelőtt a Tiszántúlon, délután pedig a Nyugat-Dunántúlon rövid időre a nap is kisüt. Eső, zápor, zivatar egyaránt várható. Elsősorban a Dunántúlon ígérkezik kiadós mennyiségű csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Kis lehűlés is jön: a Dunántúlon és az ország középső harmadában 16, 24, a Tiszántúlon 25, 30 fok között alakul a hőmérséklet.nyari2

Kedden Kelet felől már felszakadozik, csökken a felhőzet, legtovább a Nyugat-Dunántúl felett marad felhős az ég. Eleinte még bárhol kialakulhat kisebb eső, zápor, délután már inkább csak a Dunántúlon lehet csapadék, majd estére ott is szárazra fordul az idő. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26, 31 fok között alakul, de a nyugati megyékben néhol csak 24, 25 fok lesz a csúcsérték.

Ha hasznos volt a hír, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: