KÉK HÍREK

Nemi erőszakkal vádolták meg Donald Trumpot, a Playboy és Elle egykori szerkesztője fegyverrel alszik az eset óta

Kitálalt E. Jean Caroll, akinek ügyvédei most azt akarják, hogy vegyenek DNS-mintát a volt amerikai elnöktől, és vessék össze a ruhával, amit a nő az erőszak idején viselt.

Link másolása

Donald Trumpot egy újabb bírósági ügy hozhatja kínos helyzetbe. E. Jean Caroll – a Playboy magazin egykori szerkesztője és az Elle magazin egykori rovatvezetője – azt tervezi, hogy

beperli a volt amerikai elnököt bántalmazás és szándékos érzelmi zsarolás miatt. A nő szerint Trump megerőszakolta őt és azóta folyamatosan félelmekkel küzd

– írja a The Guardian.

Az erről szóló levelet kedden hozták nyilvánosságra. Ebben azt írják, hogy a pert a New York állam nemrégiben elfogadott törvénye alapján akarják elindítani. A kormányzó, Kathy Hochul ugyanis egy olyan törvényt hagyott jóvá, amely lehetővé teszi, hogy egy éven belül polgári jogi keresetet nyújtsanak be az áldozatok a korábbi, állítólagos szexuális visszaélés miatt, függetlenül attól, az milyen régen történt.

A volt elnök tagadja Carroll vádjait, szerinte a nő csak kitalálta a történetet, hogy jobban el tudja adni a könyvét.

A nő ügyvédje azonban közölte, hogy amint a törvény hatályba lép, beadják a keresetet Trump ellen. Így 2023 februárjában együtt tárgyalhatják a követeléseket és a Carroll Trump elleni rágalmazási ügyet.

Trump ügyvédje, Alina Habba azt mondta, hogy a volt elnök ellenzi a két ügy egyesítését, mert „rendkívül hátrányos” az új követelések hozzáadása. Az ügyvéd szerint Caroll kérelmét figyelmen kívül kell hagyni. A nő ugyanis korábban azzal vádolta Trumpot 2019-ben, hogy megerőszakolta őt a manhattani Bergdorf Goodman áruház öltözőjében az 1990-es években. Ezért még az elnöki ciklusában beperelte Trumpot 2019-ben. Akkor a férfi azzal védekezett, hogy a vád hazugság, és a nő nem az esete. A volt elnököt akkor a mentességet biztosító szövetségi törvény mentette meg, de az ügy azóta is folyamatban van.

Carroll még 2019-ben beszélt az esetről. Akkor azt nyilatkozta, hogy a megszólalása óta töltött fegyvert tart maga mellett éjszakánként.

A nő ügyvédei most azt akarják, hogy vegyenek DNS-mintát Trumptól, és vessék össze a nő által az erőszak idején viselt ruhájával. Trump és Carroll még mindig a manhattani szövetségi fellebbviteli bíróság döntésére vár, hogy Carroll rágalmazási ügye egyáltalán folytatódhat-e.

Trump ellen emellett még több eljárás folyik, többek között a 2020-as amerikai elnökválasztás visszavonására tett erőfeszítéseit, valamint a kormányzati dokumentumok átadásának megtagadását is vizsgálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk