KÉK HÍREK

Nemi erőszakkal vádolták meg Donald Trumpot, a Playboy és Elle egykori szerkesztője fegyverrel alszik az eset óta

Kitálalt E. Jean Caroll, akinek ügyvédei most azt akarják, hogy vegyenek DNS-mintát a volt amerikai elnöktől, és vessék össze a ruhával, amit a nő az erőszak idején viselt.

Link másolása

Donald Trumpot egy újabb bírósági ügy hozhatja kínos helyzetbe. E. Jean Caroll – a Playboy magazin egykori szerkesztője és az Elle magazin egykori rovatvezetője – azt tervezi, hogy

beperli a volt amerikai elnököt bántalmazás és szándékos érzelmi zsarolás miatt. A nő szerint Trump megerőszakolta őt és azóta folyamatosan félelmekkel küzd

– írja a The Guardian.

Az erről szóló levelet kedden hozták nyilvánosságra. Ebben azt írják, hogy a pert a New York állam nemrégiben elfogadott törvénye alapján akarják elindítani. A kormányzó, Kathy Hochul ugyanis egy olyan törvényt hagyott jóvá, amely lehetővé teszi, hogy egy éven belül polgári jogi keresetet nyújtsanak be az áldozatok a korábbi, állítólagos szexuális visszaélés miatt, függetlenül attól, az milyen régen történt.

A volt elnök tagadja Carroll vádjait, szerinte a nő csak kitalálta a történetet, hogy jobban el tudja adni a könyvét.

A nő ügyvédje azonban közölte, hogy amint a törvény hatályba lép, beadják a keresetet Trump ellen. Így 2023 februárjában együtt tárgyalhatják a követeléseket és a Carroll Trump elleni rágalmazási ügyet.

Trump ügyvédje, Alina Habba azt mondta, hogy a volt elnök ellenzi a két ügy egyesítését, mert „rendkívül hátrányos” az új követelések hozzáadása. Az ügyvéd szerint Caroll kérelmét figyelmen kívül kell hagyni. A nő ugyanis korábban azzal vádolta Trumpot 2019-ben, hogy megerőszakolta őt a manhattani Bergdorf Goodman áruház öltözőjében az 1990-es években. Ezért még az elnöki ciklusában beperelte Trumpot 2019-ben. Akkor a férfi azzal védekezett, hogy a vád hazugság, és a nő nem az esete. A volt elnököt akkor a mentességet biztosító szövetségi törvény mentette meg, de az ügy azóta is folyamatban van.

Carroll még 2019-ben beszélt az esetről. Akkor azt nyilatkozta, hogy a megszólalása óta töltött fegyvert tart maga mellett éjszakánként.

A nő ügyvédei most azt akarják, hogy vegyenek DNS-mintát Trumptól, és vessék össze a nő által az erőszak idején viselt ruhájával. Trump és Carroll még mindig a manhattani szövetségi fellebbviteli bíróság döntésére vár, hogy Carroll rágalmazási ügye egyáltalán folytatódhat-e.

Trump ellen emellett még több eljárás folyik, többek között a 2020-as amerikai elnökválasztás visszavonására tett erőfeszítéseit, valamint a kormányzati dokumentumok átadásának megtagadását is vizsgálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk