KÉK HÍREK

Nem hiszed el, mennyit kapott az a házaspár, akik miatt meghalt a gyerekük

A kanadai család másfél éves kisfia agyhártyagyulladást kapott, de ők csak házi praktikákkal voltak hajlandók őt kezelni, nem vitték orvoshoz.
Fotók: Facebook - szmo.hu
2016. június 30.


Link másolása

Most született döntés annak a kisfiúnak az ügyében, akinek az agyhártyagyulladását házi praktikákkal próbálták meg kezelni a szülei. A tragédia akkor kezdődött, amikor gyermek hosszabb időre belázasodott: nehezen lélegzett és az orra is állandóan folyt, tehát az agyhártyagyulladás - vagy legalábbis valamilyen nagyon súlyos betegség - tipikus tüneteit mutatta. A szülők viszont egyáltalán nem hisznek az orvostudományban, így eszükbe se jutott szakemberhez fordulni.

Miután a gyerek még rosszabbul lett, természetgyógyászhoz vitték. Bár a nyomozás alapján ő már rájött, hogy vírusos agyhártyagyulladással állnak szemben, szintén nem gyógyszerekkel kezelte. A kisfiú állapota így tovább romlott, és már egy családi barát közbelépése sem menthette meg: egyik reggel eszméletlen maradt. Apja csak ekkor hívott mentőt, de már túl későn; az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Kómába esett és öt nap múlva meghalt. A kis Ezeikel Stephan mindössze 19 hónapot élt.19101_962104580466794_5831496780326997387_n13495176_1232020756808507_4859994986767741143_n

A szülők a bíróságon azt mondták, hogy ők maguk állítottak fel egy diagnózist az internet segítségével: azt gondolták, hogy csak náthás lett. Többek között egy gyömbérből, almaciderből, zöldségfélékből, illetve fűszerekből összeállított "immunerősítővel", illetve gyógynövényekkel, erős paprikával, fokhagymával, szederlével és juharsziruppal próbálták meggyógyítani Ezeikelt. A szemtanúk szerint viszont a kisfiú már olyan rosszul volt, hogy már ülni alig tudott. Ráadásul a kanadai család ismerőse, egy nővér azt mondta, hogy vélhetően agyhártyagyulladása van. Ennek ellenére sem vitték őt orvoshoz.

Az ítélet ennek ellenére megdöbbentően csekély: az anyának mindössze 3 hónapot kell házi őrizetben töltenie, Davidot,

az édesapát pedig 4 hónap börtönre ítélte a bíróság.

Ezen felül 260 óra közmunkát kell végezniük, és évente legalább egyszer a másik három gyereküket el kell vinniük kötelezően orvoshoz. Az ügyvéd felmentést kért a szülőknek, mert szerinte nem akartak ártani a kisfiúnak, az ügyész viszont eredetileg sokkal hosszabb, 3-tól négy és fél évig tartó börtönt javasolt nekik.13123408_1198098056867444_1916685720052087945_oezekiel2

A család egyébként Facebookon még adományokat is gyűjtött a napi 2000 dollárjukba (nagyjából félmillió forint) kerülő büntetőeljárás fedezésére. Közben pedig folyamatosan a gyógyszeripart szidták.

Ha szerinted is felháborító az eset, oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: