hirdetés

KÉK HÍREK

Nem engedett fel a sofőr egy kerekesszékes férfit a buszra

Tibor egy előjegyzett kórházi vizsgálatra szeretett volna eljutni Gyálról Budapestre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. április 07.

hirdetés

Tóth S. Tibor közösségi oldalán írta le, mi történt vele. Az 55-ös buszra szeretett volna feljutni kerekesszékkel, de a vezető megtagadta a felszállást.

A 62 éves gyáli férfi a 4:19-es hajnali busszal akart bejutni a fővárosba, ahol az Amerikai úti idegsebészeten egy előjegyzett időpontja volt MR-vizsgálatra. Igyekezett volna, mert ha nem ér oda időben, akkor újabb hónapokat kell várnia.

"A járat beállt a megállóba, feleségem jelezte a buszvezetőnek, engedje le a rámpát, hogy felszállhassak a buszra. Közölte az úr, hogy nem visz el, mert elektromos kerekesszékkel nem utazhatok. Kértem a sofőrt, hogy ne zárjon ki az utazásból, időpontra kórházba kell mennem! Úgy tudom, hónapokkal ezelőtt megegyezés történt a BKK vezetőivel a kerekesszékkel utazók szállítását megoldva, mégis ki lettem zárva az utazásból!" - írta Tibor, aki az időpontot és a rendszámot is feljegyezte ezek után.

A Borsnak elmondta, hogy: "Eddig a mopedeseket nem engedték fel, de már arról is megegyeztek a BKK-nál."

"
Kértem, ha már ennyire köti az ebet a karóhoz, akkor tegyen kivételt, időpontra kell kórházba mennem. Akkor sem engedett, szinte beleröhögött az arcomba.

Szerencsére a következő járat vezetője emberségesebb volt, amint meglátta a kerekesszékes Tibort, leengedte a rámpát, így végül a férfi eljutott a kórházba.

hirdetés

A lapnak elmesélte, hogy nem akart ő panaszt tenni, csak a Facebookon megírta a történteket. Nem ez volt az első eset, amikor nem tudott tömegközlekedéssel utazni. Három éve egy trolivezető "közölte velem, neki már elege van a nyomorékokból, nem vitt el". A sofőrt bocsánatkérésre kötelezték. De volt, hogy órákat állt a megállóban mert nem jött "alacsony padlós busz, arra annyit mondtak, az ünnep miatt sok volt az utas". "Beleuntam, úgysem tesznek semmit."

A szabályzat szerint a kerekesszékes utasokat rögzíteni kell a járműveiken, az 55-ös buszon volt rámpa, így vélhetőleg meg tudták volna ezt oldani - írta a Bors.

Kerestük az ügyben a BKK-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk