KÉK HÍREK

'Nem akarunk orosz gyarmat lenni, csatlakozzunk az európai ügyészséghez!' - mondta Márki-Zay az ellenzéki megemlékezésen

A Bem téren az ellenzékiek tüntettek október 23-án. Hadházy bejelentette, hogy este 7-kor tüntetnek a Magyar Televíziónál.

Link másolása

Október 23-án Budapesten a Bem téren gyűltek össze az ellenzékiek.

VIDEÓ-ÉLŐ: Az ellenzék tüntetése a Bem téren október 23-án

Nemzeti gúnyába öltözve újjáépítette a kommunizmust

- mondta a miniszterelnökről Harangozó Tamás az ellenzéki tüntetésen. Egymásra vagyunk utalva mi, politikusok és civilek, utat, reményt kell adni a szabadságszerető embereknek - folytatta az MSZP politikusa.

A Jobbik megemlékezése:

Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez - kezdte szónoklatát Jávor Benedek, a Párbeszéd Politikusa az ellenzéki tüntetésen. "Közös nehézségeinkre közös megoldást kell találnunk, erről szól az Európai Unió. Nem csoda, hogy Orbán Viktorék nem akarnak csatlakozni az európai ügyészséghez, érinthetetlenségüket féltik - mondta.

"Unjuk a lopást!"

- kántálták az ellenzéki tüntetésen a Bem téren.

Donáth Anna szociológus, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja érkezett a Bem téri színpadra.

"József Attilával vallom, a múltat nem felejteni, hanem bevallani kell" - mondta a fiatal politikus. - "1956 azok ünnepe, akik nem mondtak le arról, hogy törekvéseiket a francia forradalom céljai határozzák meg: szabadság, egyenlőség, testvériség."

Hadházy Ákost, aki az európai ügyészséghez csatlakozásért indított petíciót, tapsvihar fogadta a színpadon.

"Október 23. mindig a remény ünnepe. Előtte való nap senki nem hitte volna, hogy a látszólag mindenbe beletörődő nép egyik napról a másikra elzavarja a minden kontrollját elveszítő hatalmat" - szónokolt a politikus, aki kokárdát tűzött az öltönyére.

Beletörődjünk-e a helyzetünkbe? - kérdezte Hadházy, a tömeg zúgott: "Nem hagyjuk!"

"Ezeket a lopásokat nem olyan nehéz megállítani, mint a szovjet tankokat. Csak csatlakoznunk kell az európai ügyészséghez, ami megakadályozza az elkövetőket."

A Marshall-segély kétszeresét költötte el a magyar kormány, mégsem kerültünk közelebb a nyugati életszínvonalhoz - jelentette ki Hadházy. Hadházy bejelentette, hogy a tüntetés után a Kunigunda utcában, a Magyar Televíziónál tartanak gyűlést.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere érkezik a színpadra, hatalmas tapsot aratva. '56 párttitkárai ugyanúgy lenézték a népet, ahogy a mai hatalom birtokosai minket - mondta a kokárdás politikus. "A nemzet ma is egységes a nyugati értékrend mellett. Nem akarunk orosz gyarmat lenni, nem akarunk a nincsteleneket meghurcoló, a bűnözőket védelmükbe vevő ügyészséget" - folytatta a párhuzamokat soroló beszédét Márki-Zay.

"A korrupcióval kapcsolatos feljelentéseket visszautasítják, miközben a mai hatalom emberei kastélyokat építenek és magánrepülővel mennek focimeccset nézni. A trafikmutyi miatt még csak vizsgálat sem indult! Ne legyünk következmények nélküli ország, csatlakozzunk az európai ügyészséghez!" - biztatta hallgatóságát a polgármester.

"Az összefogást, az egységet képviselem, ez működik!

Hódmezővásárhelyen a fideszes szavazóknak is csak a Fidesztől kell félniük! Mindenkit a munkája alapján ítélünk meg, mi ilyen Magyarországot akarunk!" - jelentette ki Márki-Zay. - "A pártállam legyőzéséhez 3200 Hódmezővásárhelyre van szükség!"

"Sokan kritizálnak azért, hogy forradalomról beszélek, hogy 62 éve nem volt, nem jelenti, hogy 62 évig nem is lesz..." - jelentette ki Márki-Zay. -"Egyetlen zsarnok sem adta át önként a hatalmát és az off-shore-ba menekített vagyonát. Vagy alkut kötnek, vagy forradalmárok rángatják ki őket a limuzinjukból. Erőt kell mutatni, amíg nem érzik az elnyomottak dühét. Amíg nem érzik, folytatják a propagandát és tovább fognak lopni!" - tette hozzá a polgármester.

"Szükség van hősökre és sajnos lehet, hogy szükség van mártírokra is.

Magyarország minden városában, településén szerveződnek a szabadság kis körei, egyre többen vállalják a megmérettetést, olyanok, akik bennünket fognak képviselni a diktatúra elleni küzdelemben. Csapataink harcban állnak" - idézte Nagy Imre 1956-os nyilatkozatát. - "Ebben a harcban velünk van a Jóisten is!"

A Bem téri ellenzéki tüntetés végén az Európai Unió himnuszát, az Örömódát énekelték el.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: