hirdetés

KÉK HÍREK

Nekiestek a virágkötők a jótékonykodó középiskolásoknak

Nagyon nem tetszik nekik, hogy a ballagási csokorra szánt összeget inkább beteg gyerekeknek adományoznák. Szerintük így veszélybe kerül a megélhetésük.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 03.

hirdetés

Ahogy mi is megírtuk, az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai arra kérik családtagjaikat és barátaikat, hogy idén a ballagási virágra szánt összeget (vagy annak egy részét) inkább jótékony célra fordítsák: segítsék vele a KézenFogva Alapítvány munkáját.

A nemes gesztusnak hatalmas visszhangja lett, a cikk rengeteg lájkot és megosztást ért el, valamint számos komment is érkezett rá. Ezek jó része pozitív gratuláció, de elsőre talán meglepő módon nem kizárólag az. Ugyanis többen voltak olyanok is, akik a kezdeményezés negatív oldalán emelték ki, méghozzá a virágkötők szemszögéből.

A hvg.hu szemlézte a saját posztjuk alá érkezett hozzászólásokat, amelyek enyhén szólva sem voltak egyöntetűen pozitívak.

"

Azért elgondolkoztató számomra, hogy azok a virágkötők, akik napi 12 órát dolgoznak hétvégén is és ünnepnapokkor is, amikor mások pl. a meleg lakásban szürcsölik a halászlét karácsonykor, akkor ők dolgoznak. De minekután már minden bokorban lehet kapni multis virágot ez az akció még nagyobb megbecsülést fog vinni maga után feléjük... Nagyon szép gesztus, de ne tegyünk már tönkre másokat. Nézzük már meg az érem két végét. És próbálja már felfogni ez a társadalom, hogy a virágosokat becsülni kell azért, hogy a saját magán- és családi életüket helyezik háttérbe a szakmájukért. Vagy eljön annak az ideje, hogy ezt tönkretéve a szerettünk esküvőjére, temetésére... vihetik a multis virágot

– hangzik például egy vélemény. A hozzászóló aztán így folytatta:

hirdetés
"

Nem tudom, mik lesztek, ha beléptek a nagybetűs adó és bér és stb. fizető életbe, de kívánom, hogy mindenki rajtatok spóroljon, gyűjtsön. És majd ha nem tudsz a szeretteiddel lenni egy ünnepen se... tudd megmagyarázni, hogy kik miatt! Szívből kívánom!csokor2

Persze kommentjére szintén érkeztek reakciók, egy példa: „Hadd döntsék már el a gyerekek, hogy segíteni akarnak a rászorulókon, vagy a virágárusokat akarják gazdagítani. Ez az Ő döntésük és én szépnek tartom.”

De nem ez volt az egyetlen negatív komment. Van aki arra tett javaslatot, milyen - a virágnál sokkal drágább - dolgokról kellene inkább lemondaniuk a gyerekeknek.

Az illető szerint például az italon, külföldi nyaraláson, ékszereken, drága ruhákon és cipőkön, autón, puccos étteremben való vacsorán, illetve több tízezer forintos szépségkúrákon lehetne spórolni ehelyett.

"Ha ezekről lemondanának, akkor nem csak ennek az alapítványnak jutna! Virág ebben a felsorolásban igen is filléres dolog!" - fejtette ki véleményét a kommentelő.

Mások sem fogták vissza magukat:

"

Gondolom ez a mérhetetlen büszkeség itt néhány embertől, hogy hazája ilyen nemzedéket nevel, nem felejti el, hogy itt ezek a hazafias fiatalok a 2- 3000 ft-os virágról mondanak le és adományozzák el. De nem mondanak le a csináltatott ruha több tízezréről, a fodrász, kozmetikus, műkörmös tízezréről, az ajándékok 50- 100 ezréről, a kp-ról a borítékban, a bankett szintén tízezres nagyságáról, stb. És gondolom, arról a csokorról sem mondanak le, ami az új divat, hogy 20-50 ezer forintot köttetnek bele a virágkötővel /mert akkor azért jó, ha van/ papírpénzben egy zöld csokorba. Na ezek lennének a szép gesztusok, ha ezt is beadnák a közösbe. Ez csak látszat hablaty!csokor1

Sőt, valaki egyenesen Soros Györgyöt és az általa alapított Soros Alapítványt is belekeverte a vitába, arra asszociálva, hogy biztos valójában a Kézenfogva Alapítvány mögött is ő áll.

"
Az érettségi szóljon a ballagásról, virágokról, feldíszített termekről, a lopott orgonacsokrokról, a megszáradt ballagási csokorról, amire évek múltán is büszkén tekint a diák. A fogyatékosok támogatása meg maradjon a fogyatékosok támogatása apropóján

- írja az illető.

Neked mi a véleményed?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk