/kekhirek/negyvenen-probaltak-attorni-a-hataron-roszkenel/
hirdetés

KÉK HÍREK

Negyvenen próbáltak áttörni a határon Röszkénél

A csoport tagjai kövekkel dobálták meg az egyenruhásokat. A határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.
Fotók: police.hu - szmo.hu
2020. szeptember 30.

hirdetés

Mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél szerdán - írja a police.hu. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot.

A migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök három külföldit feltartóztattak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Ők sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják.

hirdetés

Az RTL Klub riportja az esetről:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk