KÉK HÍREK

Nagyot drágult a kötelező biztosítás

Az év eleje óta 20-30 százalékot emelkedett, és a továbbiakban is ez a tendencia várható.

Link másolása

Egyre drágábban lehet kötelező biztosítást kötni a gépjárművekre. Az idei évben már 20-30 százalékkal lett magasabb a díj. A biztosítók szerint a növekvő kárszámok indokolják az emelést. A fuvarozókat még jobban érinti az árak növekedése. A magyarországi biztosító cégek eddig 70-szer változtattak a díjakon. Az átlag 5-15 százalék volt, de a fuvarozók 20-30 százalékkal is találkozhattak.

kgfbtabla

A biztosításokkal foglalkozó alkuszcég, a Netrisk adatai szerint átlag 28 ezer forint lett az éves díj, ami negyedével több az év elejinél és kétszerese a tavaly őszi kampányban felajánlott áraknak. Szinte kéthavonta ugrott kb 2000 forintot az ár. Januárban 20 ezer, márciusban 24 ezer, júniusban 26 ezer volt az átlagos kgfb díj.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 11,6 százalékkal nőttek az árak. 2011 óta nem volt ilyen magas a díj. A Mabisz ennél magasabb árat adott meg, szerintük 15,6 százalék növekedés volt.

„A 2010-et követő időszakban a kgfb átlagdíja olyan szintre süllyedt, ami már a környező országok díjaival összehasonlítva is rendkívül alacsonynak volt mondható. A jelenlegi díjemelkedés egy természetes folyamat része, a technikai eredmény romlása előbb-utóbb minden biztosítót arra késztet, hogy korrigálja a díjait” – mondta Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója.

kgfb

Idén legjobban a közepes méretű, 76–150 kW teljesítményű autók díja nőtt. A0 besorolás esetén 32 százalék, 39 ezer forint, B10 kategóriánál 36,7 százalék, 16,4 ezer forint az új tarifa.

A kisebb autókra átlag 20 százalékkal kerül többe a kgfb, az A0-s esetben átlag 28,2 ezer, B10-nél 12,5 ezer forint.

A 150 kW fölötti autóknál szintén 20 százalék a drágulás, az A0-nak 47 ezer, B10-nek 20,6 ezer forint.

kgfb3

A szakemberek szerint az utóbbi időben nőtt az üzemanyagok vásárlása, a gépkocsik többet vannak használatban. Így a balesetek száma is emelkedik. Mivel az országban több a fuvarozás is, ezért azok kockázata is emelkedett. Az üzemanyag árak csökkenése a forgalom növekedését hozhatja, így emelkedik a kockázat és annak a díja is.

Forrás: vg.hu

Ha hasznos volt az infó, oszd meg ismerőseiddel is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: