hirdetés

KÉK HÍREK

Nagy Katalin elképesztő idővel nyert a Spartathlonon

A nem kevesebb mint 243 kilométeres ultramaratonon női pályacsúccsal ért a célba a magyar futónő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. szeptember 26.

hirdetés

Női pályacsúccsal nyerte meg Nagy Katalin az idei Athén és Spárta között megrendezett 245,3 kilométer hosszú ultramaratont, a Spartathlont. Az amerikai színekben indult versenyző 25:07:13-as eredménnyel ért be a célba.

Tavaly még komoly versenyben volt Lubics Szilviával, aki akkor 26:53:40-nel lett győztes, ám idén egészségügyi problémái miatt nem tudta hozni a formáját. Nagy Katalin az abszolút versenyben negyedik lett, csak három férfi tudta megelőzni.

nagykatalin1

A versenyzést az időjárás is nehezítette. Míg nappal 30 fokos hőség volt, éjjel szakadni kezdett az eső. A terep sem könnyű, kopár hegyoldalak és meredek emelkedők teszik próbára a futókat.

hirdetés

VIDEÓ: az útvonalról

A verseny szintideje 36 óra, de közben is figyelik a részidőket. Akik a célba beérnek, elismerésül érmet és olajágkoszorút kapnak. Pénzdíja nincs a maratonnak.

Nagy Katalin útközben:

nagykatalinuton

nagykatalinuton2

nagykatalinuton3

nagykatalinuton4

nagykatalinuton5

nagykatalinuton6

nagykatalinuton7

A Spartathlon győztesei:

Az első Florian Reus német futó, eredménye: 23:17:31.

A második a brit Dan Lawson, eredménye: 23:53:52.

A harmadik Hansen, eredménye: 23:54:37-vel.

Vajda Zoltán abszolút 21. hely, eredmény: 29 óra 8 perc.

Lubics Szilvia abszolút 25. hely, női 3. hely, eredmény: 29 óra 18 perc.

A világ legkeményebb futóversenye

A Spartathlon 245 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol, és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak.

A Spartathlon egy Pheidippidész nevű athéni futár Hérodotosz által dokumentált futását reprodukálja, és történészek szerint ez i.e. 490-ben történt futás képezi a modern maratoni mitológia alapját. A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon, és negyedszázados története során számos magyar sikert hozott.

A versenyről többet ITT tudhatsz meg. A magyar csapat oldalán folyamatosan nyomon követheted a még versenyben lévő magyarok eredményeit.

Ha te is gratulálsz az eredményhez, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk