KÉK HÍREK

Most fulladt bele négy gyerek a tóba, de máris ott korcsolyáztak az emberek, ahol életveszélyes

Solihullban mindenki megdöbbent a négy gyerek halálán, és nem nagyon értik, hogy lehetnek olyan felelőtlenek az emberek, hogy rámennek a jégre.

Link másolása

Liverpool városi tanácsa lecsapott egy nagy csoportra, aki azon a befagyott tavon sétáltak, ahol néhány nappal ezelőtt négy fiú a fagyos vízbe esett.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a gyerekek Kingshurst egyik parkjában játszottak, amikor beszakadt alattuk a Solihull-tó jege. Szemtanúk szerint hat gyerek esett a vízbe, a hatóságok négy gyereket tudtak kimenteni. Hárman - egy 8, egy 10 és 11 éves fiú - már korábban meghaltak.

Az áldozatok között volt az a fiatal is, aki segíteni próbált a bajbajutott gyerekeken.

A hatéves Samuelt a baleset után kritikus állapotban szállították kórházba, ahol hiába küzdöttek érte, szerdán ő is életét vesztette.

Ugyanazon a napon, amikor Samuel elhunyt, Nick Robinson meglátta, hogy körülbelül 10 ember sétál a befagyott tavon a Sefton Park közepén - írta meg a Ladbible.

Robinson felvette a jelenetet:

"Csak arra tudtam gondolni, hogy ezek az emberek nem tudtak arról, hogy mi történt pár napja, és megdöbbentem. Egy nő felment a jégre, aztán a többiek követték, amíg kábé tízen voltak a jégen."

Valaki kiabált a csoportnak, hogy jöjjenek le a jégről, de nem hallgattak rá, majd jött két felügyelő, és szintén leparancsolták őket.

"Mindannyian elkezdtek kiabálni, az egyik nő azt üvöltötte, hogy nézze már meg, kivel ordít, elég idősek vagyunk ahhoz, hogy meghozzuk a saját döntéseinket."

Végül lejöttek a jégről, de nem biztos, hogy megértették, hogy nemcsak maguknak okoztak volna bajt, hanem a családjuknak is - mondta Robinson.

A liverpooli városi tanács is bírálta a csoportot

„A jég vastagnak tűnhet ezen a tavon, de elég felnőttek lehetnének, hogy lássák, nem lehet rajta sétálni. Tekintettel a hétvégi tragikus eseményekre, nagy szomorúsággal látjuk, hogy az emberek így kockáztatják az életüket.

Ráadásul elutasítóak és arrogánsak voltak, ami még kétségbeejtőbbé teszi a helyzetet. Minden parkunknál és tavunknál táblákat helyeztünk el felhívással a veszélyekre, és arra kérünk mindenkit, hogy ne menjen a jeges víz közelébe" - közölte a tanács.

A héten elhunyt fiúk szülei azt mondták, hogy „teljesen megsemmisültek” a veszteség miatt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Egyszerre hat gyereket gázolt el egy ittas férfi Erdélyben, egyikük meghalt
Az elkövető nemcsak ivott a tragédia előtt, de jogosítványa sem volt.

Link másolása

Részegen, a gyalogátkelőn gázolt el hat gyereket egy autós Erdélyben, a Hunyad megyei Petrozsényban – adta hírül a Főtér.hu romániai magyar hírpotál.

Az áldozatok egyike olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen kellett újraéleszteni, a többieket is kórházba kellett szállítani.

Később a Hunyad megyei rendőrség azt közölte: az egyik elgázolt gyerek belehalt sérüléseibe.

A gázoló elmenekült a helyszínről, de a rendőrök hamarosan rábukkantak Aninósza városában. Megszondáztatták, és kiderült: a 19 éves fiatalember ittasan vezetett, a leheletében literenként 0,81 milligramm alkoholt mutatott ki a szonda. Arra is fény derült, hogy még jogosítványa sincs, ennek ellenére száguldozott részegen az autóval a város utcáin.

Az elkövető ellen már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik büntetőeljárás.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
Gond nélkül tolták ki a tolvajok a lopott áruval megpakolt bevásárlókocsit a siófoki áruházból – videó
A négyfős banda ezt háromszor is megcsinálta, amivel közel 800 ezer forintos kárt okoztak.

Link másolása

Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel sem. Így

megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét pedig eladják.

Az tolvajok még a szerepeket is kiosztották maguk között: amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

Az ügyészség megosztotta az áruházi biztonsági kamera felvételét is. Ezen látható, ahogy a banda tagjai gond nélkül kitolják a dugig pakolt a bevásárlókocsit az üzletből.

Ezzel a módszerrel,

három alkalommal összesen 787 510 forint kárt okoztak az áruháznak.

Negyedszer azonban már nem sikerült a manőver, ugyanis a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit, amiben közel 125 ezer forintnyi árut szedtek össze.

A siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket. A vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk