/kekhirek/miskolci-tini-halal-16-eves/
hirdetés

KÉK HÍREK

Felfoghatatlan tragédia: 16 évesen lett öngyilkos a miskolci kamaszlány

Egy iskolai botrányt követően dönthetett úgy, hogy véget vet az életének. Begyógyszerezve került kórházba, de már nem tudtak rajta segíteni.
hirdetés

A tini utóbbi három éve nem alakult jól a sulijában - írja a Blikk. Két lány, Dóra és Kitti összeveszett egymással egy fiú miatt. A vitában a lányok barátnői, Zsófi és Petra Dóra pártjára álltak, és megverték Kittit. A megvert kislány családja úgy döntött, rendőrségi feljelentést tesz. Az ügy a bíróságon folytatódott, ahol első fokon több éves elzárásra ítélték a lányokat. Ezt az elsőrendű vádlott, Petra nem bírta feldolgozni, ezért megpróbált öngyilkos lenni: hipót ivott. Édesanyja azonban közbelépett, így a a kórházban sikerült megmenteni az életét.

Másodfokon enyhébb döntés született: próbára bocsátást kaptak, a bíró azt rendelte mellékbüntetésként, hogy nézzék meg A legyek ura című filmet, majd egy csoportos foglalkozáson olvassák is el William Golding Nobel-díjas író regényét.

Végre mindkét család fellélegzett, Petra és Zsófi pedig folytatta tanulmányait.

"Szörnyű, ami Zsófival történt. Nem értem, miért döntött úgy, hogy eldobja az életét. Képtelen volt feldolgozni, hogy szégyent hozott a családjára, pont azokra, akiket mindennél jobban imádott. A testvérével és az édesanyjával is jó volt a viszonya, mellette álltak a legnehezebb pillanatokban is – mondta a Blikknek a lány egyik ismerőse.

A lap úgy tudja, Zsófi rengeteg gyógyszert vett be, és noha hamar kórházba került, az életét már nem tudták megmenteni.

hirdetés

"Meglátásom szerint ez a kislány három évig készenléti állapotban volt, félhetett, retteghetett, ettől pedig a pszichés egyensúlya felborulhatott, személyisége megtörhetett. Nagy valószínűséggel már az ítélet előtt gondolt az öngyilkosságra, és az enyhe büntetés ellenére megtette – vélekedett a Blikknek nyilatkozó Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Ha segítség kell

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Nyitóképünk illusztráció, fotó: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk