hirdetés

KÉK HÍREK

Milliós kártérítést követel az államtól a 16 éves lány gyilkosa, mert rossz neki a börtönben

T. Zoltán azt állítja, embertelenek a fogva tartás körülményei.

Link másolása

hirdetés

Egy brutális gyilkosság elkövetője áll újra bíróság előtt. A férfi ugyanis a magyar államot perli azzal az indokkal, hogy rossz neki a börtönben.

A 33 éves T. Zoltán azért tölti 18 éves börtönbüntetését, mert 2013-ban megölte a 16 éves szigetszentmiklósi D. Dominikát.

gyilkos1

A Blikk írta meg, hogy T. Zoltán ismét bíróság előtt áll. A férfi azt állítja, hogy annak idején az ítélet kihirdetése után öngyilkos akart lenni, a kezét is megvágta. Az eset után egyébként az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, ahol megállapították, hogy a kettős én személyisége van.

hirdetés

T. Zoltán azért perli a magyar államot, mivel szerinte embertelenek a fogva tartás körülményei. Azt állítja, a börtönben lett tudathasadása.

"Úgy tudjuk, jó esélye van arra, hogy kártérítést kapjon, hiszen a strasbourgi bíróság a közelmúltban több, az övéhez hasonló esetben már komoly összegeket, akár több millió forintot is megítélt rács mögött ülő bűnözőknek" - írja a lap. "A mai napig titkolja, hogy a börtönben mit tett, s erre igen jó oka van: gyerekgyilkosként állandó célpontja a többieknek, a börtönhierarchia legalján van. Információink szerint jelenleg is hasonló bűnelkövetőkkel együtt, úgynevezett „pedofilzárkában van”, hogy ne bántsák a rabtársai."

gyilkos2

Az előzmények

T. Zoltán három éve, 2013 áprilisában gyilkolta meg D. Dominikát.

Egy előre kiszemelt helyszínre csalta el a hallássérült lányt azzal az indokkal, hogy segít kibékíteni a volt barátjával. A Duna-parton szerette volna megszerezni magának a lányt. Amikor Dominika egyértelművé tette, hogy erre nem kerülhet sor, és el akart menni, a férfi megragadta, nem akarta elengedni, majd fojtogatni kezdte.

A lány, mint az a gyilkos vallomásából kiderült, édesapját szólongatta közben kétségbeesetten.

T. Zoltán egy földön talált téglával agyonverte Dominikát.

VIDEÓ: Így vette őrizetbe a rendőrség Dominika gyilkosát:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A hóesést akarták megnézni, legalább 21-en meghaltak Pakisztánban
Több mint százezer autóval indultak útnak, ebből ezernél is több akadt el az utakon.

Link másolása

hirdetés

Turisták özönlötték el a Pakisztán északi részén található Muree városát, ugyanis a térségben szokatlanul sok hó esett. A BBC információi szerint több mint százezer autóval érkeztek a nézelődők, ám péntekről szombatra virradóan sokan az utakon ragadtak a havazás miatt – írta meg a 24.hu.

A rendőrség információi szerint a több mint ezer autóban legalább 21-en meghaltak.

Közülük legkevesebb hatan halálra fagytak, a többi esetben egyelőre nem ismerik a halál okát. Sejthető azonban, hogy néhányan megfulladtak az autóikban, mivel a kihűlés ellen járatták a motorokat. Az alábbi Twitter-videó bemutatja, hogy milyen kétségbeejtő a helyzet a helyszínen:

hirdetés

Az ország belügyminisztere elmondta, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyi turista a környéken, ebből adódik a krízis. Murree környékét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították és jelenleg a gáz- és vízszolgáltatás is akadozik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK
Meghalt egy kerékpáros, aki tévedésből hajthatott fel az M43-as autópályára
A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, ki szeretett volna húzódni a leállósávba, ekkor érte a baleset.

Link másolása

hirdetés

Halálra gázoltak egy, a belső sávban bicikliző középkorú férfit az M43-as autópályán. A baleset péntek délután történt Algyő közelében. A biciklis a sztráda előtti körforgalomnál mehetett fel az autópályára, tévedésből.

Úgy tudni, megpróbált kihajtani a leállósávra, amikor elsodorta egy furgon, majd egy kocsi is elütötte.

A férfin nem volt fényvisszaverő mellény, a sérüléseibe a helyszínen belehalt.

A Tények teljes riportja az esetről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Életfogytiglant kaptak az ártatlan georgiai fekete férfit lelövő gyilkosok
Ketten közülük életük végéig börtönben maradnak, a megbánás legkisebb jelét sem mutatták. Az ítéletet mindhárman megfellebbezik.

Link másolása

hirdetés

Gregory McMichael (66), Travis McMichael (35) és William Bryan ügye két évvel ezelőtt kezdődött. A három elkövető az autójával üldözőbe vett egy fekete férfit, Ahmed Arberyt, aki a környékükön kocogott. Az indokuk az volt, hogy Arbery hasonlított egy betörőre – ezért megtámadták, dulakodni kezdtek vele, Travis pedig egy sörétes puskával megölte.

A három vádlott bűnösségéről már novemberben döntött az esküdtszék.

Az apja-fia páros és az akciót levideózó szomszédjuk arról próbálta meggyőzni az esküdteket, hogy önvédelemből cselekedtek, ezt azonban nem hitték el nekik – írja a 444.hu. Az ügyben döntő bíró a két fővádlottat – a két McMichaelt – kőszívűnek nevezte, és mivel a megbánás legkisebb jelét sem mutatták, életfogytiglani börtönre ítélte őket. Bryan szintén életfogytiglanit kapott, de 30 év múlva feltételesen szabadulhat. Az ítélet ellen mindhárman fellebbeztek.

Arbery gyilkosai hamarosan egy külön perben újra bíróság elé állnak gyűlöletbűncselekmény gyanúja miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK
Egy zárt rendőrségi területre jutott be valaki illegálisan a Budai Vár közelében, a TEK is kivonult
A helyszínen késő este több rendőri szerv is intézkedett.

Link másolása

hirdetés

Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este - írta éjjel az MTI. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóügyelete annyit közölt, hogy "több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt".

A Telex arról számolt be, hogy több olvasójuk is jelezte, szombat este 10 óra körül sok rendőrségi járművet láttak.

Egyikük elmondta, hogy többek között

a TEK páncélozott járművét, körülbelül 20 kisbuszt is látott, melyek a Vár felé mentek.

Egy másik olvasó pedig sok egyenruhást is látott, akik egy "gyártelephez hasonlító területre nyomultak be".

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: