91 éves lovagot lökött a metró alá egy ámokfutó - 24 éves férfi mentette meg az idős urat a haláltól

A férfi aznap egy másik embert is megpróbált a sínek közé lökni. Felkavaró felvétel!
Forrás: DailyMail, BBC, The Sun - szmo.hu
2018. október 06.


Link másolása

Gyilkossági kísérlet miatt elítéltek egy férfit az Egyesült Királyságban.

Mint arról a brit lapok beszámoltak, Paul Crossley idén áprilisban a londoni metróban

a sínekre lökte a 91 éves Sir Robert Malpast.

Az idős férfi egy lovaggá ütött brit üzletember, a Franciaországot Angliával összekötő Eurotunnel alagút korábbi vezetője. A nemrég nyilvánosságra hozott felvételek megörökítették

azt a szörnyű pillanatot, amikor nem sokkal a metrókocsi érkezése előtt a hatalmas lökéstől bezuhan a sínek közé az idős úr.

Egy 24 éves fiatal, Riyad El Hassani ugrott le a peronról, hogy megmentse az életét. Később elmondta a Daily Mailnek, hogy éppen munkából tartott hazafelé, amikor a metróban látta, mi történt, és gondolkodás nélkül ugrott az idős úr után, mert tisztában volt vele, hogy mindjárt érkezik a szerelvény. Ösztönösen cselekedett, nem volt idő átgondolni.

VIDEÓ: A borzalmas pillanat:

Riyad El Hassani azt is elmondta, hogy idős úr arcát vér borította, a szájából is folyt a vér. 30 másodperc kellett ahhoz, hogy talpra állítsa a gyilkossági kísérlet 91 éves áldozatát. Megemlítette, hogy sokan akartak segíteni az utasok közül, és közös erővel húzták ki a sínek közül az idős férfit.

Később derült ki, hogy az áldozat Sir Robert Malpas volt. A férfi fejét 12 öltéssel kellett összevarrni.

A történtek óta levelez egymással a lovag és megmentője. A bíróságon Riyad El-Hassani azt mondta, hogy még mindig sokkhatás alatt áll az események miatt, és hogy azt hitte, vagy az áram üti agyon, vagy a metrószerelvény üti el. Robert Malpas a tettes, Paul Crossley ítéletének kihirdetésekor rezzenéstelen maradt ugyan, de állítólag miután a bíró elhagyta a termet, levette a szemüvegét és megtörölte a szemét.

Nem Sir Malpas volt a 46 éves Crossley egyetlen áldozata.

A paranoid skizofréniában szenvedő férfi aznap egy másik embert is megpróbált a sínek közé lökni a metróban, csakhogy az az áldozat nem esett le, mert megtartotta az egyensúlyát, és Crossleyt leteperte néhány szemtanú.

Paul Crossley találomra választotta ki áldozatait. A bíróságon azzal védekezett, hogy aznap kialvatlan volt. Azt is elmondta, hogy tudja, hogy rosszat tett.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: