KÉK HÍREK

Mészáros Lőrinc szerint az egész ország jobban él

Felcsút polgármestere a Hír TV-nek adott interjút. A Népszabadság-ügyről is beszélt.
Forrás: Hír TV - szmo.hu
2016. október 22.


Link másolása

Többek között a Népszabadsággal kapcsolatos híresztelésekről is nyilatkozott a Hír TV-nek adott interjújában Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere. A beszélgetésből azonban nem sok konkrétum derült ki, a politikus szerint ugyanis "semmi sem elképzelhetetlen".

Mint az ismeretes, a Népszabadság felfüggesztését követően szárnyra kapott a hír, miszerint Mészáros érdekelt lehet a lapot üzemeltető Mediaworks megvásárlásában. A Hír TV azonnal rákérdezett a politikus terveire, ő azonban kitért az egyenes válaszadás elől. A beszélgetés így zajlott:

– Az elmúlt napok híre, hogy Ön érdekelt lehet a Mediaworks esetleges megvásárlásában, Ön lehet az egyik új tulajdonos, ezt megtudja erősíteni? Van-e ilyen terve?

– Hát, megerősíteni nem tudom. És hát..

– Szándék, elképzelés?

– Hát, az se.

– És akkor a sajtóhíreket cáfolja?

– A sajtóhíreket nem cáfolom. Mer t a sajtó azt ír, amit gondol.

– Tehát elképzelhető, hogy a következő hetekben mondjuk újságot vesz, tévét vesz?

– Nem tudom, semmi sem elképzelhetetlen.

Az interjú egy későbbi pontján, amikor a riporter a jövőbeni terveiről kérdezte, a politikus visszautalt ezekre a mondatokra, mondván, hogy

ha az embernek pénze, bármit megvehet.

Mészáros ugyanakkor pozitívan nyilatkozott a Népszabadságról. Szerinte a napilap mindig is pozitívan írt róla,

a lap felfüggesztését mégis a rendszerváltás lezárásaként értékeli.

A beszélgetés során felmerült az is, hogy a felcsúti polgármestert Orbán Viktor strómanjaként emlegetik. Mészáros már csak azért sem foglalkozik a vádakkal, hogy megóvja az egészségét, de elutasítja a címet:

"
Ez egy butaság. Ez egy butaság. Nézze, amit elértem, azt magam tettem, magam dolgoztam, illetve a körülöttem lévő embereim, akik hosszú évek óta mellettem dolgoznak

- válaszolta a tévének.

Az interjú kitért Mészáros kormányzati pályázatokon elért sikereire is. A polgármester erről azt nyilatkozta,

akkor lenne igazán elégedett, ha minden pályázatot ő nyerne.

Ugyanakkor elismerően nyilatkozott Magyarország helyzetéről: Mészáros szerint ugyanis egyre jobban élünk, ami azon is látszik, hogy a turizmus igen élénk. Ezért is fektetett a polgármester szállodákba.

"
Én azt gondolom, - remélem, nem elcsépelt, amit mondok - hogy jobban élünk, és nemcsak Mészáros él jobban, hanem az egész országban jobban élnek az emberek.

A teljes interjút itt nézheted meg.

Ha hasznos volt a cikk, kattints a megosztásra!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: