KÉK HÍREK

Mészáros és Tiborcz cége miatt nem juthatnak le a nyaralók és a horgászok sem Balatonaligán a vízpartra

A Club Aliga új tulajdonosai sorompóval zárták le az utat, és már épül a kerítés is az egykori pártüdülőnél.

Link másolása

Nem juthatnak le a korábban megszokott módon a vízpartra a helyiek, a nyaralók és a horgászok sem Balatonaligán - írta meg a hvg.hu az Aligai Fürdőegyesület tájékoztatása alapján.

Az Appeninn ingatlankezelő cég - mely Mészáros Lőrinc és Tiborcz István tulajdonában van - sorompóval zárta le a strandot, és a horgászokat sem engedik be az egykori pártüdülő területére.

Korábban itt jutottak le a Balatonhoz, és ide mentek horgászni is, mivel ez az egyetlen vízparti helye a településnek, és az engedélyezett horgászterületek listáján is szerepel.

Egy júniusi fórumon a helyiek felvetették, hogy nem értik, milyen jogon gátolják őket, miért zárták le sorompóval az utat, és az egyesület szerint most már kerítés is épül, amivel elzárják őket a vízparttól.

Az Appeninn képviselője szerint azért kellettek az intézkedések, mert a horgászok szemeteltek a mólón.

A vélemény miatt hatalmas felháborodás volt, így a polgármester inkább lezárta a fórumot. Fekete Barnabás szerint sem egyértelmű azonban, hogy az új tulajdonosoknak van-e joguk a nyaralókat és a horgászokat elzárni a vízparttól. Úgy vélte, hogy a megoldás érdekében egyeztetni kellene az állammal, hogy olyan megoldás szülessen, amely biztosítja a part közösségi használatát.

A fürdőegyesület vasárnapra közgyűlést hirdetett meg, ahol meg akarják beszélni, milyen lépéseket tegyenek az ügyben.

A Club Aligát idén januárban vette meg 4,4 milliárd forintért az Appeninn Holding Nyrt. Az új tulajdonos a Mészáros-féle Konzum csoport része, de tavaly nyár óta Tiborcz István is megszerzett egy 20 százalékos tulajdonrészt - írta a lap.

A tulajdonos Pro-Mot Hungária Kft. hétfőn, szerkesztőségünkhöz elküldött közleményében azt írja,

'a Club Aliga területét a korábbiakhoz képest lényegében változatlan feltételek mellett használhatják a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok: biztosított a számukra a szabad lejárás a strandra és a járművel történő ingyenes áthaladás is".

"A sérelmezett helyzet a kikötő üzemeltetéséért felelős bérlő tevékenysége következtében állt elő, ugyanis a tulajdonos Pro-Mot Hungária Kft. jóváhagyása nélkül helyezte el a sorompót, így korlátozva a területre való bejutást. Tájékoztatása szerint erre részben közlekedésirányítási szempontok miatt, részben a kikötő elkorhadt cölöpjeinek lecserélése érdekében volt szükség. A Pro-Mot Hungária Kft. felszólította a bérlőt az előző állapot helyreállítására. A móló további használatáról tárgyalások folynak a kikötő üzemeltetője és a helyi horgászegyesület között.

Az előző tulajdonos által készített ingatlanfejlesztési tervek felülvizsgálata jelenleg is folyamatban van. Folyamatosak az egyeztetések továbbá a helyi önkormányzattal, és az Aligai Fürdőegyesülettel történő megbeszélésen is részt vettek a társaság képviselői. Az ingatlanfejlesztési projekt célja a korábban elhanyagolt üdülő megújítása a hosszú távon, üzletileg is fenntartható működés érdekében, a helyiekkel történő konzultációt követően" - írták.

Fotó: illusztráció, forrása: Google Maps

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: